Brøndby signalerer til investorerne

12. marts 2013 19:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Brøndby signalerer til investorerne
Billede mangler

Tirsdag meddelte Brøndby, at den nuværende bestyrelse går af ved generalforsamlingen til april. Dermed er det – i hvert fald på papiret – farvel til blågule karakterer som Sten Lerche, Benny Winther, Johnny Nederskov Jensen og Bjarne Jensen.

Ifølge sportsøkonom Troels Troelsen er dagens meddelelse et vink med en vognstang til potentielle investorer om, at der er vilje bag ordene.

– Det her er et kraftigt signal om, at de mener det denne gang. De siger indirekte, at når kapitalen kommer, så flytter de sig. Det er et udtryk for, at den kommende kapital får magten, analyserer Troels Troelsen fra Copenhagen Business School (CBS).

– Der har været megen fokus på Brøndby IF’s ledelse i de forløbne år. Bestyrelsen føler sig forpligtet til bedst muligt at sikre selskabets videreførelse, men har samtidig ønsket at udtræde af ledelsen, hedder det i indkaldelsen.

Signalet er tydeligt. Men Brøndby tager stadig en slags forbehold, og kan trække i nødbremsen overfor investorerne, vurderer Troels Troelsen.

– Jeg tolker det sådan, at klubben stadig agter at blåstemple den nye kapital. Hvis det ikke er den rigtige kapital der kommer, så vil de formentlig kunne regulere på rabatten. Og eventuelt ikke nedlægge B-aktierne, siger Troels Troelsen.

Tidligere er der blevet lagt op til, at den nuværende konstruktion med A og B-aktier skal sløjfes. Uanset hvad tyder dagens meddelelse på, at Brøndby er ved at rede op til ny kapital.

– Kommer kapitalen, så går de og gør plads til den nye kapital. Alt Brøndby foretager sig nu, er for at gøre klar til de nye økonomiske midler, pointerer Troels Troelsen fra CBS.

Brøndby IF holder generalforsamling den 3. april.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu