Fire Brøndby-stjerner står bag overtagelsesplan

22. februar 2013 09:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fire Brøndby-stjerner står bag overtagelsesplan
Foto: Wikipedia.
Brøndby

Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Per Nielsen (billedet) står bag Brøndby-overtagelsesplan. Foto: Wikipedia.

Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Per Nielsen står i spidsen for et projekt, der skal smide mange millioner kroner i Brøndby for til gengæld at skifte helt ud i ledelsen.

 

Fire af Brøndbys største profiler gennem tiden er blandt støtterne, når en investorgruppe inden for kort tid giver sig til kende med en ordentlig pose penge og ønsket om at bringe Brøndby tilbage til toppen af dansk fodbold.

Landsholdets anfører Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og den tidligere Brøndby-anfører og klubmand, Per Nielsen, er kørt i stilling som ambassadører for projektet, der ifølge BTs oplysninger har bred opbakning hele vejen rundt i klubben.

Det betyder dog ikke, at de tidligere Brøndby-koryfæer selv er blandt storinvestorerne.

Daniel Agger, der var til møde med nogle af projektets bagmænd mandagen før landskampen mod Makedonien, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Per Nielsen vil derimod anbefale, at investorerne bliver modtaget positivt og får indflydelse, når den planlagte emission senere på foråret skal fylde Brøndbys slunkne pengekasse op.

Brøndbys næstformand Benny Winther bekræfter, at de tidligere spillere kommer til at spille en rolle.

– Ja, jeg har hørt, at der er gamle spillere, som overvejer at hjælpe. Det er samme navne, jeg hører, og det er jo fint, hvis det bliver tilfældet. Indtil videre må jeg sige, at det glæder mig, at de er villige til at hjælpe. Det kan kun glæde mig, at folk stadig har klubfølelse, for det må vel være på grund af klubfølelse, at de gør det, siger Benny Winther.

BT erfarer, at folkene bag projektet vil indsætte en helt ny bestyrelse allerede før den forestående aktieemission for at kunne garantere over for udefrakommende investorer, at der er tale om professionelle bestyrelsesfolk, der har styr på sagerne for derved at kunne tiltrække så store penge som muligt.

Det betyder, at bestyrelsesformand Sten Lerche, næstformand Benny Winther, bestyrelsesmedlem Johnny Nederskov Nielsen og formand for bestyrelsens sportslige udvalg, Bjarne Jensen, efter al sandsynlighed er fortid inden for få måneder, lige som bestyrelsesmedlem og konstitueret direktør Tommy Håkansson også ryger ud.

Siden vil der også blive indsat ny direktion til at styre den daglige drift af klubben.

Det er her, opbakningen fra Per Nielsen, Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander er vigtig, fordi det vil gøre det svært for den nuværende bestyrelse at sige nej.

– Det er ikke noget, du skal spørge mig om. Det må I spørge dem om, siger Benny Winther til oplysningerne om ny bestyrelse og direktion.

– Der skal jo en generalforsamling til, før at der kan vælges en ny bestyrelse. Samme generalforsamling, hvor emissionen skal vedtages. Så det kan jo godt lade sig gøre for dem, men der er jo ikke nogen nye investorer, der kan vælge nye folk til en bestyrelse til den førstkommende generalforsamling, med mindre de har afstemt det med dem, der ejer A-aktierne, siger Winther.

– Og de A-aktier er, indtil emissionen er gennemført, hvor de plejer at være. Men dybest set er det sikkert ikke noget, jeg skal rodes ind i, for hvis alt går godt, er det sandsynligt, at jeg trækker mig efter generalforsamlingen. Men vi er jo ikke mange i bestyrelsen, så uanset hvad er der plads til nye folk, siger Winther.

Planerne om at skifte stort ud blev også lanceret af Frank Buch-Andersen i september sidste år, da han var klar på at garantere en aktieemission på 150 mio. kr., men det er en afgørende forskel, at ledelsen denne gang ikke er involveret.

Mens Frank Buch-Andersen gik direkte til bestyrelsens næstformand Benny Winther og direktør Tommy Håkansson er der denne gang tale om et decideret kup – eller et tilbud, som ingen kan modstå, om man vil.

En af de spillere, som vil hjælpe sin gamle klub, Daniel Agger, var klar i mælet, da BT under landsholdets træning i Skopje spurgte ham til, hvorvidt han vil hjælpe Brøndby.

– Ja, jeg vil da gøre alt for at hjælpe Brøndby. Jeg ved, der er rigtigt mange mennesker, for hvem det ligger nært at hjælpe klubben, og det tror jeg, der er brug for nu. Jamen, hjælpe dem med det vi nu kan. Ikke nødvendigvis økonomisk, men hvis Brøndby har brug for noget, er jeg da villig til at hjælpe.

Har der været direkte kontakt mellem dig og klubben omkring dette?

– Ikke direkte, men måske indirekte, sagde Agger uden at uddybe.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu