ANNONCE

Brønderslev-anklager er skuffet

15. december 2011 15:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Brønderslev-anklager er skuffet
Billede mangler

Anklageren i Brønderslev-sagen er ærgerlig over den dom, der i dag er faldet i ankesagen.
Nu skal faren i sagen nemlig ikke i tidsubestemt forvaring, som han ellers blev dømt til i byretten. I stedet har han fået en dom på 11 års fængsel.
“Anklagemyndigheden har jo ønsket at fare skulle idømmes forvaring, så vi er naturligvis skuffede over ikke at have fået det resultat. Men samtidig er vi godt tilfreds med, at landsretten har udmålt en sanktion, som ligger i den strengere ende af skalaen. 11 år er en markant tilkendegivelse af, det her har været en meget alvorlig sag,” siger anklager Margrethe Sanning til Newspaq.
Moren fik stadsfæstet sin dom på fire år. Og her havde anklagemyndigheden ellers håbet på seks år, fordi landsretten dømte moren medskyldig i den episode, hvor familiens ældste datter blev sat til at grave sin egen grav.
“Når moren blev dømt for et forhold yderligere, så er det naturligt, at man påstår en skærpelse. Men det har efter landsrettens vurdering ikke har en så afgørende betydning for strafudmålingen, og det tager vi til efterretning. Men det er heller ikke det vigtigste sag,” siger Margrethe Sanning.
Sagen startede i februar 2010, hvor familiens ældste datter flygtede fra hjemmet i Serritslev og anmeldte det årelange misbrug og vanrøgt til politiet.
Anklageren kan også se tilbage på en ekstrem sag.
“Det har været en usædvanlig sag, som har opfattet mange forhold, fra vanrøgt til vold og seksuelle krænkelser og frihedsberøvelse. Det er en omfangsrig sag, og det har været et stort arbejde og den har fyldt meget i medierne,” siger hun.
Forældreparret er kendt skyldig i en lang række forhold om vanrøgt, grov vold, frihedsberøvelse og seksuelle overgreb mod deres ti sammenbragte børn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu