Skatte-bombe under Brønshøj

8. februar 2013 13:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Skatte-bombe under Brønshøj
Billede mangler

Brønshøj Boldklub har i flere år udbetalt skattefrie kørselsgodtgørelser til amatørspillere, der ikke er berettiget til det. På den måde har Brønshøj Boldklub kunne holde antallet af lønnede kontraktspillere nede og samtidig tiltrække dygtige spillere til divisionsholdet. Men den praksis er, ifølge SKAT, i strid med reglerne.

 

– Det er beklageligt. Og nu vil vi orientere spillerne om det, siger Preben Jessen, direktør i Brønshøj Boldklub til BT.

Klubben fra Tingbjerg ved København ligger i landets næstbedste fodboldrække, Betsafeligaen, og kæmper om oprykning til Superligaen. Men Brønshøj Boldklub bruger mindre end 700.000 kr. på løn til spillere og trænere om året, fremgår det af regnskabet. Hertil kommer alternative betalinger i form af skattefrie kørselsgodtgørelser. Klubben bruger flere millioner kroner mindre end konkurrenterne, og det får nu SKAT til at løfte øjenbrynene.

– Det siger mig, at det ser mærkeligt ud i forhold til andre klubber på samme niveau. Og det kan godt give anledning til en undersøgelse, siger skattedirektør Steen Hjelm til BT.

Torsdag kom det frem, at SKAT nu vil kigge professionelle idrætsudøvere, klub-ansatte og ledere efter i sømmene. Skattedirektør i Skatteregion Nordjylland, Steen Hjelm, der står bag projektet, afslører, at SKAT i løbet af 2011 og 2012 har erfaret, at der har været ‘problemer med at forstå reglerne om kørselsgodtgørelse’. Netop kørselsgodtgørelse spiller en væsentlig rolle i Brønshøj Boldklub.

Klubben bruger ifølge det seneste regnskab ca. 669.000 kr. på personale, herunder spillere. Det kommende regnskab vil vise en stigning på ca. 10 pct., fortæller Brønshøj-direktør Preben Jessen. Der er, ifølge Preben Jessen, en forklaring på de lave lønudgifter i Brønshøj Boldklub. Han oplyser, at det kun er cheftræner Bo Henriksen, sportschefen og mellem seks og otte spillere, ud af en trup på 21, der er på kontrakt. Der er ingen administration som i andre klubber. Og den bedst betalte spiller tjener under 100.000 kr. om året.

Hvad med resten af spillerne, der ikke er på kontrakt?

– Resten af spillerne de får kørselsgodtgørelse, nogle får buskort, siger Preben Jessen.

Men at give kørselsgodtgørelse til amatører er ikke i overensstemmelse med reglerne, lyder det fra SKAT:

– Det kan godt være, at nogle klubber tror, at man kan give amatørspillere kørselsgodtgørelse, men det kan man ikke. Man skal være lønansat i en virksomhed for at kunne få skattefri godtgørelse. Du kan kun få godtgørelser, hvis du er frivillig leder eller træner, og det er spillere ikke, siger skattedirektør Steen Hjelm.

Det vil sige, at når man er amatør og ikke har skrevet under på et stykke papir – en kontrakt – så kan man ikke få kørselsgodtgørelse?

– Nej, det kan man ikke. Derfor siger jeg også, at der kan være klubber, hvor klubberne gør det forkert, og det vil vi gerne undersøge. Spilleren skal være ansat og få løn for at kunne få skattefrie kørselsgodtgørelser, siger Steen Hjelm.

Skattedirektørens udmelding overrasker Brønshøj Boldklubs direktør:

– Sådan har man altid gjort det. Vores revisor er meget grundig, og vi har aldrig hørt noget fra SKAT, men vi vil selvfølgelig lave om på det med det samme, siger Preben Jessen.

Han fortæller, at spillerne bl.a. andet får kørselsgodtgørelser, fordi de i opstarten inden sæsonen går i gang træner forskellige steder – og fordi der ofte er lange ture til f. eks. Jylland:

Kører I ikke i bus, når I skal til udekampe?

– Det er ikke altid. Når vi spiller i Hjørring, så kører nogle af spillerne selv. I nogle tilfælde skal bussen køre lang tid før kampen, og så kører nogle selv direkte fra arbejde. Der er jo også hverdagskampe, siger Preben Jessen.

Spillerne betaler ikke skat af kørselsgodtgørelserne, oplyser han. Brønshøj Boldklub udbetaler mellem 40.000 og 45.000 kr. om måneden, og beløbet dækker kørsel, tøj, bøger til spillernes studier ‘og sådan noget’, fortæller Preben Jessen.

Udover selv at køre til udekampene, er flere spillere også såkaldte scouts for klubben. Her skal de køre rundt til andre klubber og kigge på talenter, som vil være interessante for Brønshøj Boldklub. Preben Jessen oplyser, at det er ‘meget forskelligt’, hvor mange der får skattefrie kørselsgodtgørelser på denne ordning.

Der er ikke nogen af jeres spillere, der er lønnet af en sponsor i klubben eller noget?

– Nej. Det er der desværre ikke nogen, der vil. Ellers gjorde vi det meget gerne, siger Preben Jessen.

Brønshøj Boldklub holder møde fredag om situationen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu