ANNONCE

Brostrøm: Regionalt rejseforbud er en mulighed

24. marts 2020 15:00 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

På pressemøde vil Søren Brostrøm ikke udelukke det.

Søren Brostrøm siger, at “det bestemt ligger i værktøjskassen” at indføre et regionalt rejseforbud. Det skal i givet fald dæmpe smitten mellem landsdelene.

– Det er i sidste ende en politisk beslutning, siger Søren Brostrøm.

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke er der ikke truffet en beslutning endnu:

– Det er et af de elementer, vi kan hive op ad værktøjskassen alt efter, om danskerne overholder anbefalinger. Og alt efter, hvordan smitten udvikler sig, siger Magnus Heunicke.

På nuværende tidspunkt er smitten størst i Region Hovedstaden.

Statsministeren talte

Mandag ville statsminister Mette Frederiksen heller ikke udelukke, at et sådant blev indført.

– Lad være med at rejse i påsken. Man skal selvfølgelig ikke rejse ud af landet i påsken. Men man skal heller ikke rejse en masse rundt internt i Danmark, sagde Mette Frederiksen mandag.

Normalt byder påsken for mange familier på påskefrokoster eller fællestur i sommerhuset. Men i år bør man undlade den traditionelle rejsen på tværs af landet. Ellers risikerer man at bidrage til spredning af coronavirus mellem landsdelene, siger statsministeren:

– Hvis danskerne fortsætter med at respektere reglerne, så kan vi komme meget langt. Min udmelding om påsken er meget, meget vigtig. Vi er nødt til at blive hjemme i påsken, så smitten ikke spredes fra en landsdel til en anden, siger Mette Frederiksen.

Regeringen forsøger at undgå at indføre et egentligt udgangsforbud, som eksempelvis Frankrig har taget i brug. Det kan undgås, hvis danskerne følger rådene om blandt andet at holde afstand og respektere forbuddet mod forsamlinger over 10 personer, siger Mette Frederiksen.

– Jeg har forståelse for, at man gerne vil i sommerhus, men vi har brug for at dæmpe rejseaktiviteten. Regeringen overvejer selvfølgelig, om vi skal gribe yderligere ind på det område, siger Mette Frederiksen.

På mandagens pressemøde forlængede regeringen alle forholdsregler lige fra skolelukninger til lukning af restauranter frem til den 13. april. Det vil sige lige efter påske.

Indtil da vil forbuddet mod forsamlinger over 10 personer også blive opretholdt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu