ANNONCE

Brud på krigsregler overrasker eks-minister

23. december 2011 09:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Brud på krigsregler overrasker eks-minister
Billede mangler

Det er i dag kommet frem, at danske soldater tog mere end dobbelt så mange krigsfanger, som de indtil nu har oplyst. Og de udleverede ulovligt fanger til irakiske myndigheder.
“Det er væsentligt flere fanger, end vi har fået oplyst tidligere. Og jeg er noget overrasket over,” siger tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) til Newspaq.
Det er forsvarschef Knud Bartels der i et brev til forsvarsminister Nick Hækkerup (S) oplyser om de nye tal. Han skriver direkte, at Danmark har lavet brud på krigsreglerne.
Tidligere har forsvaret oplyst, at Danmark tog omtrent 200 fanger, men i brevet kommer det altså frem, at tallet løb op på 500.
“Da jeg var forsvarsminister, bad jeg forsvarschefen om at lave en redegørelse til mig, om hvor mange fanger, der var taget . Den var ikke færdig, før vi fik skiftet regering. Så jeg går ud fra det her er resultatet af den redegørelse,” siger Gitte Lillelund Bech om de nye oplysninger.
Hun understreger, at hun ikke har set redegørelsens specifikke oplysninger og derfor ikke kan udtale sig om de enkelte sager, eller om Venstre-regeringen har været gode nok til at høje øje med tingenes tilstand, da Irak-krigen stadig stod på.
Det er yderst vigtigt, at alle sten vendes i sagen, mener den tidligere forsvarsminister.
“Jeg har gjort meget klart, at den tid, jeg var forsvarsminister gjorde jeg det meget klart, at de danske soldater skal overholde folkeretten,” siger Lillelund Bech.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu