ANNONCE

Brugtbilsalg eksploderet: Disse mærker sælger bedst

19. august 2020 06:19 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Ifølge Dansk Statistik er brugtbilsalget - og bilsalget generelt - eksploderet her i sommeren.

Da coronakrisen rent samfundsmæssigt var på sit højeste i foråret gik bilsalget – både brugt og ny – tilsvarende massivt ned, men nu viser tal fra Danmarks Statistik (DST), at der er sket et vaskeægte boom.

Især er det salget af brugte biler, der er eksploderet i juli. DST begyndte at samle tal fra bilbranchen i 1996, og der er i perioden til i dag på intet tidspunkt købt flere brugtbiler på en måned, end det er tilfældet i juli 2020.

I hvert fald ikke på privatmarkedet – det som DST kalder “husholdninger”. Af talmaterialet fremgår det altså, at der i den nu forgangne måned er blevet købt 49.300 brugte biler til husholdninger.

Faktisk er bilsalget generelt steget massivt i juli. Både indenfor erhverv og privat. Både når det gælder leasing, nye biler og altså også brugte biler gik det rigtig stærkt i juli, kan DST berette.

Så kunne man måske fristes til at tro, det bare handler om, at købelysten var forsvundet på grund af coronakrisen, og så bare er vendt tilbage. Det er til dels rigtigt, man på brugtmarkedet kan det altså konstateres, at brugtvognshandlen for første gang runder 300.000 handler i løbet af årets første syv måneder.

Har du købt en af de mest populære modeller på markedet? Det kan du klikke dig gennem galleriet over artiklen og finde svar på.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu