Brutal al-Qaeda-leder meldes dræbt i Mali

28. februar 2013 21:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Brutal al-Qaeda-leder meldes dræbt i Mali
Billede mangler

MALI: Franske tropper har dræbt en berygtet leder fra den nordafrikanske gren af al-Qaeda, som blandt andet menes at være hjernen bag terrorangrebet på et gasanlæg i Algeriet i januar, hvor omkring 40 mistede livet, blandt dem mange udenlandske arbejdere, oplyser Reuters.

 

Ifølge nyhedsbureauet, som selv citerer det algeriske Ennahar-TV, er der tale om Abdelhamid Abou Zeid, der blev dræbt sammen med 40 andre militante ved foden af bjergene i det nordlige Mali nær grænsen til Algeriet. Franske tropper har sammen med soldater fra Tchad jagtet oprørere med tilknytning til al-Qaeda udenfor byerne i det nordlige Mali, efter de indtog den nordlige del at landet, som militante oprørere ellers havde taget kontrollen over.

Abou Zeid, der betragtes som den notorisk mest bestialske al-Qaedaleder i det nordafrikanske område, er tidligere cigaretsmugler, som blandt andet har slået sig op på bortførelser af vesterlændinge. Han menes med egne hænder at have henrettet et britisk gidsel i 2009, en 79-årig franskmand i 2010 og have nægtet at give medicin til to gidsler ramt af dysenteri, slige som han også skal have nægtet medicin til et gidsel, der var blevet stukket af en skorpion.

Abdelhamid Abou Zeid stod i spidsen for de oprørere, der tog kontrol over den ældgamle by Timbuktu og begyndte at piske og hugge lemmer af indbyggere i sharialovens navn.

Indbyggere har fortalt, at da han forlod Timbuktu før franskmændene rykkede ind, tog han flere vestlige gidsler med sig.

Frankrigs militær vil ikke bekræfte drabet på al-Qaeda-lederen, men medgiver, at mindst 40 militante blev dræbt ved den nævnte kamphandling. Samtidig siger kilden, at op mod 1.200 franske soldater sammen med tropper fra Tchad og Malis egen regeringshær, kæmper mod de militante i Tigargara-regionen, og at der har været hårde kampe gennem den seneste uge.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu