Bryder magisk fartgrænse på ski

21. januar 2013 20:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bryder magisk fartgrænse på ski
Arkivfoto.

Franske Johan Clarey bryder som den første styrtløbets mytiske ‘100-miles-i timen-rekord’

 

Der blev kørt stærkt på den schweiziske Lauberhorn styrtløbspiste i weekenden. På den tætpakkede sne blev Johan Clarey den første til at gennembryde og slå en magisk og mytisk fartgrænse i den halsbrækkende styrtløbs-disciplin.

Franskmanden kan prale af at være den første, der kørte med en hastighed på mere end 100 miles i timen, hvilket svarer til 160,9 kilometer i timen, til et world cup-løb.

Johan Clarey blev helt nøjagtigt målt til undervejs at have kørt med en hastighed på 161,86 kilometer i timen, hvilket må formodes at være en hel del hurtigere end flertallet af de danskere, der i disse dage er på skiferie i Europas sneklædte egne.

Trods den høje fart vandt Clarey ikke konkurrencen, men måtte nøjes med en femteplads i den samlede stilling, efter vinderen Christof Innerhofer, Italien.

Den tidligere rekord blev sat i 2005 af italienske Stefan Thaneu, og var på 157,7 km/t. Den blev i weekendens løb slået hele fire gange. Først af Carlo Janka fra Schweiz, siden Benjamin Thomsen fra Canada og Hannes Reichelt fra Østrig. Indtil Johan Clarey altså hævede fartgrænsen for sidste gang.

Det er en rekord, han selv forudser, at han kommer til at have længe, skriver BBC Sport.

Den drilske Lauberhorn-piste er legendarisk i world cup-sammenhæng, hvor dens 4,3 kilometer er tourens længste. Banen kombinerer høj fart med en vanskelig rute, der er lumsk og samtidig suger kræfterne ud af løberne.

Det menes, at weekendens kombination af hårdt pakket sne, perfekt udsyn og den rette temperatur var med til at frembringe de høje hastigheder foran de 30.000 tilskuere.

– Det er en god fornemmelse. Jeg kunne mærke, at det gik stærkere end til træning, og det var faktisk ikke skræmmende. Det er en lille detalje i konkurrencen, men jeg er glad for at have rekorden, siger Johan Clarey.

De første varsler om en hurtig weekend kom allerede dagen før, da en schweizisk løber tangerede rekorden under styrtløbsdelen af super-kombineret konkurrencen.

Østrigs Marcel Hirscher fører world cuppen for herrer, mens Tina Maze fra Slovenien fører kvindernes rangliste.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu