BSV sælger sig til plus på bundlinjen

8. marts 2013 08:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
BSV sælger sig til plus på bundlinjen
Billede mangler

I en tid hvor spillersalg er lige så unormalt som sorte tal på bundlinjen hos danske håndboldklubber, har Bjerringbro-Silkeborg (BSV) over en længere årrække formået at tjene godt på salg af store profiler.

 

For mens KIF Kolding København i sidste uge kunne præsentere et halvårsregnskab, der viste et underskud på knap 5,9 mio. kr., har BSV efter eget udsagn tjent 6,5 mio. kr. på spillersalg siden 2010.

Men hvad er egentlig hemmeligheden bag BSVs salgssucces, som i sidste uge gav knap 1,5 mio. kr. i kassen på et salg af den 21-årige playmaker Rasmus Lauge til den forsvarende Champions League-mester, THW Kiel? Og hvorfor er BSV den eneste danske klub, der lykkes med at sælge spillere til udlandet?

Ifølge direktør Frank Lajer er det faktisk ganske simpelt:

– Vi har været villige til at sælge. Men vi sælger ikke for pebernødder. Vi vurderer benhårdt hver gang, om det er en god forretning. Derudover har vi fået et godt netværk til de udenlandske klubber, de ved, at de spillere, de henter her, de har høj kvalitet. Og så har vi spillet europæisk i de sidste sæsoner, og her har spillerne jo også kunnet vise sig frem, siger Frank Lajer og afslører, at BSVs fokus på salg nu kan udmønte sig i et givtigt samarbejde med den tyske storklub THW Kiel, som landstræner Ulrik Wilbek i forbindelse med salget af Lauge beskrev som ’verdens ubetinget største klub’.

– Vi har haft et par snakke med Kiel om at lave et samarbejde. Klubben synes, der er mange gode spillere hos os. Og den har jo også nogle gange for vane at leje en ny spiller ud den første sæson eller to, og der kunne vi så være en mulighed. Det ville være rigtig spændende, siger Frank Lajer.

Mens det er direktøren, der sælger spillerne, er det cheftræner Carsten Albrektsen, som sørger for at finde de potentielle salgsemner. Og han må altså finde sig i, at flere store profiler i BSV – modsat hos de andre danske konkurrenter – ofte forlader klubben før kontraktudløb. Men det er nødvendige vilkår, som Carsten Albrektsen accepterer. Og som indirekte er dikteret af hovedsponsorerne Grundfos og Jyske Bank, der i deres aftaler har stillet som et krav, at BSV hvert år skal generere overskud på bundlinjen.

– Der er, som i alle andre tilfælde, også en bagside af medaljen. Samtidig med den her strategi om at finde unge potentielle landsholdspillere og sælge dem, har vi et brændende ønske om at blive dansk mester. Og det bliver altså sværere, når man sælger sine bedste spillere. Når de andre skal drille os, går det da også altid på, at vi stadig mangler at få den der titel, konstaterer Albrektsen.

– Men for os findes der kun en guldmedalje: Det er den, der bliver vundet på banen med sorte tal på bundlinjen. Jeg kender betingelserne, og hvis jeg ikke kunne leve med dem, så skulle jeg finde mig et nyt job, tilføjer Carsten Albrektsen, der i 2014 forfremmes til manager, hvor en af opgaverne netop bliver at rekruttere nye spillere, som kan sælges videre.

Direktør Frank Lajer er på linje med sin cheftræner og erkender, at BSV ikke kan leve med længerevarende underskud som KIF Kolding København. Men det bekymrer ikke Lajer, der mener, tingene bliver udlignet i det lange løb:

– Vi er bundet på nogle punkter, men vi går ikke og tænker på ting, vi ikke kan gøre noget ved. Hvad de andre klubber gør med deres økonomi, må de selv ligge og rode med. Alle skal betale deres regninger på et tidspunkt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu