Bube forberedt på EM-luskeløb

28. februar 2013 12:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bube forberedt på EM-luskeløb
Billede mangler

EM-sølvvinderen udendørs, Andreas Bube, prøver nu at gentage kunststykket indendørs.

800 meter-løberen er det varmeste danske håb fredag-søndag i Scandinavium og er kommet til Göteborg i god form efter seks uger i Spanien, hvor han trænede både ude og inde.

– Selv om det ikke afspejles af resultaterne, er træningen gået forrygende godt. Jeg havde håbet at forbedre min personlige inderekord, men det er ikke lykkedes i de tre Grand Prix-løb og i DM, siger han.

Andreas Bube løb i 2012 i Gent 1.47.50, mens hans bedste tid i år er 1.47.82. Det giver ham 12. bedste tid af EM-deltagerne.

– I første omgang er målet at kvalificere sig blandt de seks finalister, og det kan blive svært nok, siger en realistisk Bagsværd-løber.

800 meter på en 200 meter lang indendørs bane bliver typisk et meget taktisk løb, ofte et luskeløb, som stiller store krav til løbernes coolness og mentale styrke.

– Det gælder om at holde tungen lige i munden og placere sig rigtigt, siger Andreas Bube.

Det danske hold tæller desuden Nick Ekelund-Arenander på 400 meter, Morten Jensen i længdespring, Kim Juhl Christensen i kuglestød og Rasmus Wejnold Jørgenen og Caroline Bonde-Holm i stangspring.

– Et relativt lille hold, men til gengæld et slagkraftigt hold uden debutanter. Alle har vist topform på det seneste, siger DAFs sportschef, Thomas Bøgh.

For to år siden i Paris blev det til tre finalepladser med bronze til Morten Jensen i længdespring.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu