Buffett køber Heinz-ketchup for 150. mia. kr.

14. februar 2013 15:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Buffett køber Heinz-ketchup for 150. mia. kr.
Billede mangler

Den amerikanske fødevarekæmpe HJ Heinz – der nok er mest kendt for sin ketchup – er i afsluttende forhandlinger om at blive overtaget. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Bag overtagelsen står et joint venture mellem superinvestoren Warren Buffets selskab Berkshire Hathaway og investeringsselskabet 3G Capital. De to partnere er angiveligt parate til at betale 28 milliarder dollar for ketchupkæmpen – eller rundt regnet 154 milliarder kroner.

Det gør det til det dyreste opkøb nogensinde inden for fødevareindustrien.

Det bliver Berkshire Hathaway, der får den største luns af Heinz. Det skyder angiveligt mellem 12 og 13 milliarder dollar ind i handlen.

Investeringsselskabets kontantbeholdning er svulmet på det seneste, og det har medført spekulation i, at Warren Buffett, der er en af verdens rigeste mænd – og en meget anerkendt investor – var på vej til at købe noge t stort. De spekulationer er således blevet bekræftet med torsdagens aftale.

Årsagen til, at det lige netop er blevet Heinz, er ifølge Buffett selv, at Heinz er særdeles veldrevet – og at godt kan lide ketchup.

“Heinz har et stærkt og stabilt vækstpotentiale, der er bygget på en standard om høj kvalitet, konstant innovation, godt lederskab og velsmagende produkter,” siger rigmanden ifølge nyhedsbureauet.

Købsprisen bliver 72,5 dollar pr. aktie – hvilket udgør en overpris på 20 procent i forhold til onsdagens slutkurs, der lød på 60,48. Planen er at afnotere Heinz efter overtagelsen, skriver Bloomberg.

Heinz kan spore sine rødder helt tilbage til 1869, hvor Henry John Heinz begyndte at producere fødevarer sammen med sin nabo, L. Clarence Noble. Heinz har hovedkvarter i Pittsburgh, Pennsylvania.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu