ANNONCE

Buldrer afsted: Disse 10 varer hitter i corona-krisen

11. marts 2021 11:09 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Der sket et skred i danskernes vaner siden grænser, restaurationer og butikker blev lukket ned

Se hvilke produkter, der har solgt godt i galleriet over artiklen

– Jeg tror aldrig, der er blevet bagt så meget, og det tror jeg, kommer til at sætte sig i vores vaner. Der er mange, der har lært, hvor nemt er at sætte en dej over og smide den i ovnen, siger Lars Aarup, kommunikations- og analysechef hos Coop til Newsbreak.dk

I et år har vi mere eller mindre været tvunget til at sidde hver for sig i hvert vores hjem. Og det har smittet af på vores vaner. Det er blandt andet varer, der bliver brugt i hjemmet, der sket en stigning i.

Ifølge en undersøgelse lavet af Coop, har det kreative legetøj som toucher, puslespil og malebøger solgt bedre, mens landet har været lukket ned.  Selskabets forretninger har oplevet en stigning på 52 procent det seneste år.

Hygge i hjemmet

Den måde vi har hygget os på det seneste år er flyttet ind i hjemmet, fortæller Lars Aarup. Det er ikke bare forbruget af slik, der er steget, men også hvilken type søde sager, der bliver langet over disken.

– Salget af slik er drejet sig fra åbne poser til løs poser. I det hele taget forkæler os selv mere, og særligt op til weekenden.

Skiftet fra at købe varer i løssalg til pakker skete allerede i foråret sidste år, da forbrugerne begyndte at gå efter indpakket frugt og grønt.

Usunde sager

Men Coops dagligvarebutikker har også oplevet en stigning salget af de usunde sager, når den sydlige grænse har været lukket.

– I de perioder hvor grænserne har været lukket, er der sket en stigning i salget af af øl, slik og sodavand. Det er hovedsageligt i Sønderjylland men generelt også i en stor del af Jylland. Trailer-Jylland går længere, op end man tror, konstaterer analysechefen.

Og mens Coop lægger vægt på at salget af slik og sødesager har været i himmelflugt, så har Salling Group særligt oplevet at danskerne køber mere økologi, hvilket Coop dog ikke har oplevet.

Se hvilke produkter, der har solgt godt i galleriet over artiklen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu