Bundesliga-makkere med momentum

12. marts 2013 17:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bundesliga-makkere med momentum
Billede mangler

Det kører for de danske udlandsprofessionelle fodboldspillere. Legionærerne nyder godt af spilletid, personlig succes og træner-tillid. Og det smitter af på landsholdet. To af dem er Niki Zimling og Simon Kjær, der tirsdag blev udtaget til den landsholdstrup, der skal møde Tjekkiet og Bulgarien senere på måneden.

Begge nyder succesen i den tyske Bundesliga, og har tænkt sig at pakke den gode karma med i landsholdsbagagen.

Niki Zimling kommer til landsholdslejren med masser af selvtillid efter en god start i Mainz med to mål siden skiftet fra Club Brugge.

– Jeg vil på ingen måde nedgøre den belgiske liga, men tempoet i Bundesligaen er meget højere, og der sker hele tiden noget. Det er så direkte en type fodbold, at det nærmest minder om indianer-fodbold. Der sker noget hele tiden, og de energier håber jeg da at kunne tage med til landsholdet, siger Niki Zimling.

Tonerne er de samme fra midterforsvareren Simon Kjær, der har tanket godt med selvtillid efter en storsejr i Bundesligaen.

– Formen kunne ikke være bedre. Efter et par kampe på bænken har jeg nu spillet de sidste tre uger, og i weekenden gik det supergodt både for mig personligt og for holdet, da vi vandt 5-2 i Freiburg.

I den kamp blev Simon Kjær i første omgang noteret for 1-1 målet, men han kan ikke tage æren for det.

– Nej, det var ikke mit mål, men et selvmål – men bolden var millimeter fra min pande i duellen, så jeg kan godt ærgre mig en smule, siger han.

Men der kan godt ligge et mål og vente til Simon Kjær i nær fremtid.

– I forrige kamp mod Schalke ramte jeg overliggeren, så jeg er tæt på lige for tiden, og det tæller altså også for en forsvarer at kunne bevise sin værdi fremme i det andet felt engang imellem. Jeg var ret farlig i offensiven i min tid i Palermo, og det vil jeg være igen, så jeg har også fokus på at få scoret nogle flere mål – ikke mindst på landsholdet.

Danmark har kun to point efter tre kampe i kvalifikationsgruppe B. Derfor er der kun en ting, der tæller i udekampen mod Tjekkiet 22. marts i Olomuc, hvis de danske VM-håb skal bevares.

Der skal tre point ind på kontoen, siger Niki Zimling.

– Det handler kun om sejr for os. Et nederlag eller uafgjort er ligegyldigt for os. Vi skal bruge alle tre point, alt andet er ubrugeligt, siger midtbanespilleren.

Simon Kjær peger på, at kampprogrammet er til Danmarks fordel, fordi de sværeste opgaver er overstået efter kampen i Tjekkiet.

– Jeg synes, det ser ret lige ud, og vi ligger fint til en playoff-plads, når man ser på, at vi efter Tjekkiet har overstået de sværeste tre udekampe og har mange kampe tilbage i Parken til at samle point sammen, siger han.

Gruppe B føres suverænt af Italien med ti point for fire kampe. Bulgarien har seks point efter fire kampe og herefter følger Tjekkiet med fem point. Tjekkerne har som danskerne kun spillet tre kampe, hvorfor et dansk nederlag vil se Tjekkiet stikke af med otte point. I det tilfælde brister de danske VM-ambitioner.

– Så er det game over for vores vedkommende, siger Niki Zimling, der foreløbig står noteret for 16 landskampe.

Simon Kjær har en opgave med Wolfsburg mod Fortuna Düsseldorf i den kommende weekend, før han kan pakke landsholdstasken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu