Milliardoverskud: Bundsolide DSV belønner aktionærer

20. februar 2013 08:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Milliardoverskud: Bundsolide DSV belønner aktionærer
100 millioner kroner som danskerne har optjent som feriepenge er stadig ikke hentet. Foto: Colourbox.

DSVs aktionærer har udsigt til at blive belønnet. Den danske transportkæmpes taktfaste fremgang skal omsættes til et forhøjet udbytte på 1,25 kroner pr. aktie – hvilket er en stigning på 25 procent. Det skriver virksomhedens ledelse i årsregnskabet, der er blevet offentliggjort onsdag morgen.

 

Omsætningen i 2012 blev 44.912 millioner kroner mod 43.710 året før. Resultatet før skat er 2.019 millioner kroner, hvilket er 26 millioner kroner mere end sidste år. Dermed rammer både top- og bundlinje analytikernes estimater.

Transportvirksomhedens administrerende direktør er ganske tilfreds med resultaterne for 2012.

»I et transportmarked, der også i 4. kvartal af 2012 har været svagt, er vi stolte af at kunne fremlægge et godt kvartalsregnskab samt et resultat for hele 2012, der overordnet lever op til de forventninger, vi præsenterede ved årets start,« siger administrerende direktør Jens Bjørn Andersen i en kommentar i regnskabet.

Når det kommer til forventningerne til indeværende år, så lyder de på en bruttofortjeneste på mellem 10 og 10,5 milliarder kroner. Det er på niveau med bruttofortjenesten i 2012, der lød på 10.054 millioner kroner. Årsagen til, at forventningerne ikke er mere ambitiøse, skal findes i den fortsatte økonomiske afmatning.

»Vi forventer ikke en markant forbedring af markedsudviklingen i 2013, men der er grund til forsigtig optimisme for DSV. Vi står stærkt rustet og forventer vækst i det kommende år,« siger Jens Bjørn Andersen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu