Busbilletten bliver en krone billigere

22. februar 2012 12:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Busbilletten bliver en krone billigere
Billede mangler

En krone og 60 øre. Så meget billigere kan du købe en busbillet, når regeringens investering i offentlig transport slår igennem.
På baggrund af Teknologirådets tal fra 2004 og en vurdering fra trafikforsker Per Homann Jespersen fra RUC til Ekstra Bladet forventes det, at billetpriserne vil falde med syv procent, når regeringen investerer en halv milliard til formålet.
Men den store investering vil kun give små besparelser. DSB’s kunder vil kunne spare 25 kroner på en hverdags-togrejse mellem Aarhus og København, mens et titurskort i hovedstaden bliver ti kroner billigere. Det viser beregninger, som Newspaq har foretaget på baggrund af priserne på tog- og busbilletter i hverdagene.
Når den halve milliard bliver fordelt over alle billettyper, vil effekten ikke kunne mærkes.
“Det ville hjælpe mere, hvis man målrettede lettelserne til pendlerne, for de billigere priser ville kunne lokke nogle bilister til at tage toget,” siger Per Homann Jespersen til Ekstra Bladet.
Pendlere, der køber periodekort til en hel måned, vil få besparelserne på et sted mellem 25 og 85 kroner.
Samlet set får investeringen ikke den store effekt på transporten.
“Den her aftale sørger selvfølgelig for billigere billetter til dem, der dagligt bruger togene, men det hjælper ikke på trafikken som sådan,” siger Per Homann Jespersen.
Den længste togrejse i Danmark, fra Skagen til Gedser, vil blive knap 40 kroner billigere, når regeringens investering gennemføres.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu