ANNONCE

Buschauffører strejker: Kræver værn mod corona

18. marts 2020 08:07 | Af: Newsbreak.dk

Movias buschauffører i Nykøbing Falster har nedlagt arbejdet.

Onsdag morgen holder de busser, som ellers kører ud fra Nykøbing Falster, stille. Det skriver Folketidende.dk.

Chaufførerne gik tidligt onsdag morgen til møde sammen med en repræsentant for busselskabet Arriva, som de er ansat hos.

– Vi vil have værnemidler i bussen for at beskytte os selv. Vi er e del af beredskabet i øjeblikket, og vi skulle gerne holde os raske, siger talsmand Bent Kressner fra chaufførgruppen til Folketidende.dk og fortsætter:

– Vi vil have mulighed for, at kunne spritte rat og de forreste sæder af, når vi overtager bussen fra en kollega. Vi vil have handsker og håndsprit til rådighed. Og så vil vi have kontanter ud af busserne, så vi ikke skal røre ved pengene.

Ind og ud af midterdøren

Busserne under Movia har i et stykke tid kørt således, at passagerer bliver lukket både ind og ud af midterdøren, så passagerne ikke kommer ind i bussen med direkte kontakt med chaufføren.

– Men det nytter jo ikke noget, når rejsekortterminalen midt i bussen ikke kan håndtere de passagerer, som skal køre mere end en person per rejsekort. Så skal de op forrest i bussen for at tjekke ind. Ligesom passagerer, som betaler kontant, skal op til os, og vi skal udveksle kontanter, siger Bent Kressner til Folketidende.dk.

Talsmanden fortæller, at flere chauffører de seneste dage har afspærret de sæder tættest på chaufføren med et kosteskaft.

– Men så kom der billetkontrollører og tog billeder af afspærringen …

Ved mødet tidligt onsdag morgen blev chaufførerne tilbudt nogle handsker af Arriva, men det mener Bent Kressner ikke er nok.

Ifølge Movia betyder arbejdsnedlæggelsen, at buslinjerne 701, 702, 703, 731, 736, 737, 740, 741, 742 og 743 har været indstillet fra de tidligere morgentimer.

Ifølge Bent Kressner genoptager chaufførerne arbejdet igen klokken otte onsdag.

Kilde: Folketidende.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu