Buschauffør i voldtægtssag har hængt sig selv

11. marts 2013 04:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Buschauffør i voldtægtssag har hængt sig selv
Billede mangler

INDIEN: Chaufføren i den bus, hvor en 23-årig kvinde blev gruppevoldtaget, er død.

 

Nyhedskanalen CNN-IBN oplyser ifølge Reuters, at Ram Singh har hængt sig selv i sit tøj i sin fængselscelle i New Delhi. Buschaufførens advokat, V. K. Anand, bekræfter oplysningen, der bliver mødt med ærgrelse af den 20-årige bror til voldtægtsofret.

»Han vidste, at han skulle dø alligevel, fordi vi havde og stadig har så stærke beviser mod ham,« siger han og fortsætter:

»Jeg er ikke særlig begejstret over nyheden om, at han har begået selvmord, fordi jeg ville have, at skulle have en offentlig hængning. Det virker uretfærdigt, at han selv har fået lov til at bestemme sin død. Men hvad pokker, så er der en mindre. Forhåbentlig vil resten vente på deres dødsstraffe.«

Udover Ram Singh så er der fire voksne tiltalte i den makabre sag, der stammer tilbage fra december sidste år og som har ført omfattende protester med sig i Indien og skabt et stort fokus på kvinders vilkår i landet. Derudover kører der en sag mod endnu en tiltalt ved en domstol for mindreårige.

Den 23-årige kvinde og hendes kæreste var på vej hjem fra en biograftur 16. december, da de blev overfaldet i en bus, som Ram Singh kørte. Kæresten blev banket, og kvinden blev gruppevoldtaget, inden de begge blev smidt ud af bussen i det fattige Mahipalpurdistrikt i New Delhi.

Buschaufføren forsøgte at køre over kvinden, men hendes kæreste fik trukket hende væk. Han kunne dog ikke forhindre, at den 23-årige kvinde døde af sine kvæstelser på et hospital i Singapore 29. december.

Retssagen foregår i en såkaldt »fast-track«-court, der skal kunne behandle sagen hurtigere end det almindelige domstolsvæsen.

Ram Singh og de andre tiltalte står anklaget for 13 forbrydelser blandt andet for drab, kidnapning, at destruere bevismateriale og voldtægt. De har alle erklæret sig ikke skyldige.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu