Enorm rentestigning

I begyndelsen af næste år vil den svenske rente formentlig blive hævet yderligere, skriver Riksbanken

Udgivet Opdateret

Den svenske nationalbank, Riksbanken, hæver renten med 0,75 procentpoint til 2,5 procent på et rentemøde torsdag formiddag.

Det bringer renten i Sverige op i det højeste niveau siden 2008, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Samtidig flager Riksbanken for yderligere stigninger.

Igen til næste år

- Prognosen viser, at styringsrenten sandsynligvis vil blive hævet yderligere i begyndelsen af næste år til lige under tre procent, skriver Riksbanken i en pressemeddelelse ifølge TT.

- Riksbanken vil tilpasse pengepolitikken på en måde, der er nødvendig for at sikre, at inflationen kommer tilbage til målet inden for en rimelig periode, lyder det videre.

Den svenske rente blev senest hævet i september.

Her løftede man den med et helt procentpoint.

Renter

Rente betegner ofte prisen, der er knyttet til lån eller udlån af penge. Mere generelt bruges betegnelsen om den betaling, en låner af et aktiv betaler til ejeren som kompensation for aktivets anvendelse. Jordrente er således den løbende indkomst, som ejeren af et jordstykke kan indtjene som følge af sit ejerskab ved at bortforpagte jordstykket (eller alternativt ved selv at udnytte det i sin virksomhed). På tilsvarende vis anvendes begreber som ressourcerente og mere generelt knaphedsrenter.

Renten angives oftest som en procentsats per betalingsperiode, f.eks. per år. Rente kan betales løbende eller tilskrives det lånte beløb, der således vokser, hvorved fænomenet rentes rente opstår.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS