Han får den højeste løn i Danmark

55 af topcheferne i de 100 største danske selskaber fik over ti mio. kr. i årsløn sidste år, viser Økonomisk Ugebrevs årlige kortlægning af de 100 højeste cheflønninger

Administrerende direktør for Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen er fortsat Danmarks bedst lønnede topchef
Administrerende direktør for Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen er fortsat Danmarks bedst lønnede topchef

Citathistorie: Økonomisk Ugebrev.

I 2019 var den gennemsnitlige lønstigning fem procent mod syv procent i 2018. Gennemsnitslønnen steg fra 14,0 mio. kr. til 14,3 mio. kr. 55 af de 100 topchefer tjener over ti mio. kr. årligt, og det er lidt færre end i 2019.

Halvdelen af de ti bedst lønnede topchefer er ansat i ikke-børsnoterede selskaber.

Resultaterne fremgår af Økonomisk Ugebrevs årlige kortlægning af Top 100 CEO-lønninger i dansk erhvervsliv.

Novo Nordisks Lars Fruergaard Jørgensen er fortsat den højstlønnede erhvervsleder i dansk erhvervsliv med en samlet årsløn på 57 mio. kr.

På de næste pladser kommer A.P. Møller Mærsks Søren Skou med en løn på 43 mio. kr. og LEGO’s Niels B. Christiansen på 41 mio. kr.

Kæmpe bonus

Med på Top 10-listen er CEO Henrik Andersen fra Vestas, der holdt en stort set uændret løn trods pres på vindmølleproducentens lønsomhed.

Han fik sidste år en samlet aflønning på godt 30 mio. kr. hvoraf elleve mio. kr. udgør den faste løn.

Ifølge vederlagsrapporten var den kortsigtede bonus på nul kroner, mens det langsigtede aktieprogram gav en tildeling på 19 mio. kr.

I det kortsigtede bonusprogram vægter overskudsgraden 50 procent, og den kom ud under målet.

Både Egmonts Steffen Kragh og Pandoras Alexander Lacik gik sidste år en smule ned i samlet løn, mens DSV’s Jens Bjørn Hansen og Trygs Morten Hübbe steg 3-4 procent i samlet løn.

Ni procent ekstra

Større spring i den samlede lønudbetaling fik blandt andet Chr. Hansens Mauricio Graber, der med knap ni procent ekstra i lønposen steg til 25 mio. kr. og Coloplasts Kristian Villumsen hoppede 12 procent op til moderate 20 mio. kr.

Lundbecks CEO Deborah Dunsire gik en lille smule frem sidste år i samlet aflønning på trods af selskabets aktuelle situation med udløb af patenter uden parate afløsere.

Bestyrelsen har muligvis vurderet, at der var tale om ”gamle” skader, hun ikke havde en rimelig mulighed for at lappe på.

Den samlede aflønning steg til sidste år 27,4 mio. kr. mod 26,5 mio. kr. året før.

Powered by Labrador CMS