Busser skal kunne køre 100 km/t på motorveje

2. februar 2013 01:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Busser skal kunne køre 100 km/t på motorveje
Billede mangler

Fremover skal busser, som opfylder en række særlige betingelser til sikkerhed og indretning, have lov at køre 100 kilometer i timen på motorveje i stedet for de i dag 80 kilometer i timen. Det mener justitsminister Morten Bødskov (S), som derfor netop har sendt et lovudkast om de såkaldte Tempo 100-busser i høring, og transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

 

Med lovforslaget imødekommer regeringen et ønske fra busvognmændenes brancheforening, fortæller justitsministeren.

– Vi skal løbende overveje, om vores hastighedsgrænser er tidssvarende. Men det skal selvfølgelig altid være sådan, at hensynet til færdselssikkerheden vægtes højt. Det er det afgørende for mig. I de senere år er det blevet mere sikkert at færdes på de danske veje. Samtidig er busserne blevet mere moderne og langt bedre udstyret. Derfor finder vi i Justitsministeriet og Transportministeriet det helt forsvarligt at hæve hastighedsgrænsen til 100 kilometer i timen for Tempo 100-busser. Herved lægger vi os på niveau med den hastighedsgrænse, der gælder i de fleste andre EU-lande, udtaler Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Yderligere påpeger transportminister Henrik Dam Kristensen, at den ny hastighedsgrænse vil kunne være med til at forbedre buspassagerers mobilitet og styrke busselskabers konkurrenceevne i forhold til andre transportformer.

Transportministeren oplyser samtidig, at betingelserne til indretning og udstyr i busserne vil blive fastsat efter tysk forbillede.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu