Butikkerne lover: Nu bliver øl billigere

15. marts 2013 07:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Butikkerne lover: Nu bliver øl billigere
Arkivfoto: Colourbox.

Både Coop, De Samvirkende Købmænd og Dansk Supermarked lover at sætte priserne ned på øl og sodavand, hvis regeringen sænker afgifterne.

 

Der er udsigt til billigere boblende kuldioxiddrikke, hvis regeringen vælger at sænke øl- og sodavandsafgifterne. Det lover de tre største detailbrancheorganisationer herhjemme, skriver Børsen fredag.

»Jeg vil godt garantere, at det bliver billigere at købe øl og sodavand i Coops butikker, hvis afgifterne bliver sænket,« siger bestyrelsesformand i Coop Lasse Bolander til Børsen.

Og han får opbakning fra sine detailfæller. Både direktør for Dansk Supermarked, Henrik Kirketerp og administrerende direktør for Samvirkende Købmænd John Wagner lover, at hvis afgifterne går ned, så vil priserne følge trop.

»Når vi nu klager over grænsebutikkerne, så ville vi være ualmindeligt dårlige købmænd, hvis vi ikke satte priserne ned, hvis afgifterne faldt. Vi kan ikke stå den ene dag og klage over politikerne og så ikke bakke op, hvis de letter vilkårene for os,« siger Lasse Bolander til Børsen.

Udmeldingen kommer efter at supermarkedskæden Fleggaard, som ligger lige på den anden side af grænsen, i går kom med et udspil efter debatten om grænsehandlen ulmede i medierne, som følge af at Venstre ønsker en forstærket indsats mod grænsehandel som en central del af vækstpakken.

Men hos Fleggaard tror administrerende direktør Mike Simonsen ikke på, at øl- og sodavand bliver billigere. Han mener derimod, at de danske købmænd og supermarkeder vil stikke overskuddet i egen lomme.

»Vi føler et behov for at fortælle befolkningen og politikerne sandheden. Da man afskaffede fedtafgiften, lovede man, at priserne ville rasle ned. Det, synes jeg, stadig, at vi har til gode at se,« siger han til Børsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu