ANNONCE

By forbyder folk at sidde på trappe

9. august 2019 07:13 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

I Rom er man træt af, at byens monumenter bliver brugt til at sidde på. Men det har nye regler ændret på.

Danskerne har i årevis været vilde med Italien og storbyferier til Rom.

Og yndede turistmål for danskere er alt fra Colosseum og Forum Romanum til den spanske trappe og Trevi-fontænen. Men som en af de mest populære hovedstæder at besøge, så har mange nok også oplevet, at de populære turistattraktioner også kan være fyldt med mennesker.

Det har fået politikerne i Rom til at indføre en række regler, der på mange måder kan ramme turisters pengepung dyrt, hvis man ikke ser sig for. Det skriver New York Times.

Den spanske trappe er kendt for sine 174 trin, der leder op til den smukke Santissima Trinità dei Monti-kirke på toppen. Men lige så majestætisk det ser ud, ligeså udmagrende kan det være at gå de mange trin efter en lang dag rundt i Roms gade og stræder. Så er det jo nærliggende at gøre et stop, hvor man lige sætter sig ned, nyder en tår vand og kigger – inden man går videre.

Men det må man ikke længere. De nye regler gør nemlig, at det kan give en bøde på 400 euro, hvis man sidder på den spanske trappe. Og det er langt fra den eneste regel, der har ramt Roms gader.

I galleriet øverst kan du læse om flere af de ændringer, der rammer turisterne i Rom.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu