ANNONCE

Bydel i brand: Ild alle steder

16. april 2019 10:47 | Af: Newsbreak.dk

I det vestlige Aarhus har brandvæsenet natten igennem kæmpet mod påsatte brande. Værst gik det ud over områdets containere, men flere biler blev også ramt.

Mens tusindvis af forfærdede franskmænd mandag aften og nat iagttog et brændende Notre Dame, kæmpede brandmænd i det østjyske mod påsatte brande i biler og containere i massevis.

Det hele startede klokken 23.20 mandag aften, hvor Østjyllands Brandvæsen får en melding om en brand i en container. Et enkelt slukningskøretøj bliver sendt ud til Gellerup, hvor det brænder, men allerede på vej i bilen, tikker anmeldelser af flere brande ind.

– Da vi lander derude, kan vi se, at lige meget, hvorhen vi kigger, er der noget i brand, fortæller Anders Brix Christensen, der var indsatsleder ved nattens brande, til TV2 Østjylland.

Han sørger for at få flere brandbiler til Gellerup og få kaldt flere brandfolk på arbejde.

– Herefter kører vi rundt i Gellerup i to timer og slukker den ene brand efter den anden, siger indsatslederen.

Overarbejde natten igennem

Efter brandslukningen i Gellerup fortsatte nattens brandstiftelser i den nordlige del af Aarhus Vest i yderligere 1,5 time.

Anders Brix Christensen er ikke i tvivl om, at brandene var påsatte.

– Der er ingen tvivl om, at det var påsatte brande. Politiet havde en indsats mod de grupper af unge, der rendte og tændte ild i containere og biler. Der var masser af personer på gaden og på stedet mellem bygninger, buske og grønne arealer, fortæller han.

En enkelt gang blev der skudt med fyrværkeri mod brandvæsenet, men ellers fik de lov til at passe slukningsarbejdet uden større forstyrrelser.

Politi: De er påsatte

Østjyllands Politi deler den opfattelse, at nattens brande er påsatte.

– Vi har anholdt én og ham er vi ved at vurdere, om vi skal fremstilles i grundlovsforhør, fortæller politiinspektær Martin Løye til TV2 Østjylland.

– Vi kan ikke sige noget om motivet for brandstiftelsen. Det skal efterforskningen klarlægge.

Indsatslederen har, da TV2 Østjylland taler med ham, ikke overblik over, hvor mange brande, Østjyllands Brandvæsen har slukket.

Det var hovedsageligt containere, der blev sat ild til, men også 3-5 biler udbrændte i forbindelse med nattens ballade.

Heldigvis var brandvæsenet hele tiden lige i hælene på brandstifterne og nattens brande nåede derfor ikke at blive farlige.

– Der er nogle af de her brande, som har været tæt på beboelse og udhængende bygninger, men både politiet og vi selv har været massivt til stede. Vi har fulgt godt med, så intet har været farligt.

Østjyllands Politi vil tirsdag være ekstra meget til stede i Gellerup og det vestlige Aarhus.

– Det er helt uacceptabelt, at borgerne ikke kan være trygge i områderne derude, siger Martin Løye

Derfor vil politiet sætte ind med både mobil politistation, øget patruljering og flere gadeplansmedarbejere, som skal opsøge de unge i området.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu