ANNONCE

Byrådspolitikere fyrer sig selv

5. januar 2012 09:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Byrådspolitikere fyrer sig selv
Billede mangler

Det er ikke så ofte, at folk fyrer sig selv, men det gør lokalpolitikerne i Kolding nu.
Kommunekassen er tom, og derfor skal byrådet i Kolding Kommune fra 2014 reduceres fra 31 til 25 medlemmer.
Det vil give en besparelse på ca. én million kroner.
“Vi slanker byrådet, for nu er turen kommet til at effektivisere det politiske niveau,” siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen, i en pressemeddelelse.
Forslaget modtages positivt i den borgerlige lejr. Socialdemokrater og SF er dog bekymrede for, om alle områder i kommunen vil blive tilgodeset med seks færre pladser.
Borgmester Jørn Pedersen afviser bekymringen.
“Hvis vi tager udgangspunkt i det seneste valg, så sikrer et byråd med 25, at vi kommer hele paletten rundt og har en uændret magtbalance mellem de enkelte partier,” siger Jørn Pedersen.
Antallet af byrådsmedlemmer skal ligge på mellem 19 og 31, og Jørn Pedersen tror, at flere kommuner vil følge Kolding eksempel og skære ned.
“Jeg fornemmer, at vi ikke er den eneste kommune, der overvejer at klare sig med færre byrådsmedlemmer. Men det er også et ømt emne for nogle politikere, så det er svært at være de første, der træffer beslutningen,” siger Jørn Pedersen.
Ændringerne skal godkendes af byrådet to gange i det nye år og vil træde i kraft fra 2014.
Efter planen skal byrådet i 2013 drøfte, om der også skal skæres i antallet af politiske udvalg, antal af udvalgsmedlemmer og honoreringen af formænd og udvalgsmedlemmer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu