Byret beordrer hævnvoldtægt på 16-årig

27. juli 2017 11:54 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Den unge pige blev voldtaget i retten foran sine forældre.

Byret beordrer hævnvoldtægt på 16-årig
Det var en straf overfor broren, men det var hende, der blev voldtaget. Arkivfoto: SCANPIX

En 16-årig pige i Pakistan er blevet voldtaget i en byret, mens hendes forældre så på. Det bizarre optrin udspillede sig fordi retten mente, det var en passende straf for hendes bror. Det skriver BBC.

Pigens bror havde voldtaget sin 12-årige kusine. Broren til den 12-årige anmeldte voldtægten og retten beordrede til sidst, at broren til den 12-årige skulle voldtage den 16-årige pige som hævn.

Voldtog 16-årig som straf

20 mennesker er blevet anholdt i forbindelse med voldtægten af pigen. De to familier, der var involveret, er slægtninge til hinanden.

– En jirga (byret) har bestemt, at en 16-årig pige skulle voldtages som en straf for, at hendes bror havde voldtaget en 12-årig, fortæller betjenten Allah Baksh.

Ifølge betjenten anmeldte en mand, at hans 12-årige søster var blevet voldtaget af deres fætter til byretten. Retten valgte at løse problemet ved at lade manden voldtage søsteren til den anklagede. Noget som han ifølge politiet gjorde.

Byretten er fordømt

Ifølge en pakistansk avis blev pigen tvunget til at møde op foran retten og blive voldtaget foran begge familier – heriblandt sine forældre.

Mødrene til de to piger tog bagefter hen til den lokale politistation for at anmelde voldtægterne. Pigerne blev tjekket af en læge, der bekræftede, at de begge var blevet voldtaget.

Ifølge en anden betjent har politiet fået anmeldelser på 25 mennesker, men manden der voldtog den 12-årige er forsvundet.

Jirga er en form for byret, der består af lokale ældre. Det er oftest dem, der afgør problemer ude på landet i Pakistan. Men de er ulovlige og er blevet fordømt for at have kommet med en række kontroversielle domme – heriblandt æresdrab og tidligere tilfælde af hævnvoldtægt.

Voldtægtoffer kæmper videre

I 2002 bestemte en jirga, at 28-årige Mukhtar Mai skulle gruppevoldtages som straf for, at hendes 12-årige bror var anklaget for at have en affære med en ældre kvinde.

Mai trak voldtægtsforbryderne med i retten, hvilket er utroligt modigt i Pakistan, hvor ofre for seksuelle overfald stadig bliver stigmatiseret. I Pakistans Højeste Ret blev de anklagede frikendt  og hun blev tilbudt at komme ud af landet.

Til trods for farerne valgte hun at blive i sin landsby og startede en pigeskole og et hjem for kvinder kun få meter fra, hvor hun blev voldtaget. Hun er nu en kendt aktivist for kvinderettigheder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu