Cameron overvejer at bevæbne syriske oprørere

12. marts 2013 21:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Cameron overvejer at bevæbne syriske oprørere
Billede mangler

STORBRITANNIEN: Det står ikke skrevet i stjernerne, at Storbritannien også er del af EUs våbenembargo mod Syrien i fremtiden.

 

Det står klart, efter at premierminister David Cameron tirsdag indikerede, at hans regering overvejer at bevæbne syriske oprørsbevægelser, hvis det er det, der skal til for at vælte Bashar al-Assad og hans regime i Damaskus.

I februar blev EUs udenrigsministre enige om, at unionen kun skal være muligt at yde såkaldt teknisk assistance og ikke-dødbringende hjælp til den syriske opposition.

Adspurgt om, hvorvidt Storbritannien vil nedlægge veto mod våbenembargoen, når den skal fornys om tre måneder, svarede Cameron, at han som udgangspunkt ønsker at fortsætte EU-linjen.

»Jeg håber, vi kan overtale vores europæiske partner, hvis og når bliver nødvendigt (at levere våben, red.),« sagde Cameron ifølge AFP i Underhuset.

»Men lykkes det ikke at overbevise dem, er det ikke udelukket, at vi bliver nødt til at gøre tingene på vores egen måde. Det er en mulighed,« påpegede den britiske premierminister, der tilføjede, at Storbritannien »fortsat er et uafhængigt land og derfor har en uafhængig udenrigspolitik«.

De 27 lande i EU er splittet i spørgsmålet om, hvorvidt våben til de syriske oprørere er et nødvendigt skridt for at afslutte den to år lange konflikt, der ifølge FN har kostet over 70.000 livet, civile som militære.

Storbritannien, Frankrig og Italien vil ikke udelukke militær støtte til oprørsbevægelserne, mens Tyskland og en lang række lande advarer imod det.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu