Camerons løfte om EU-afstemning booster konservative

27. januar 2013 10:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Camerons løfte om EU-afstemning booster konservative
Billede mangler

Regeringspartiet haler ind på Labour efter Camerons løfte om en EU-folkeafstemning senest i 2017.

 

En meningsmåling for The Independent on Sunday viser en fremgang for de Konservative på fem procent siden sidste måned, så de står til 33 procent af stemmerne ved et valg. Dermed haler regeringspartiet lidt mere ind på det store oppositionsparti, Labour, der ligger på 39 procent af stemmerne, og målingen viser også, at David Cameron er steget en smule i popularitet efter talen.

Målingen viser desuden, at 43 procent af vælgerne gerne vil forlade EU, mens 31 procent ønsker at blive. Hele 57 procent mener desuden, at Storbritannien skal forlade unionen, hvis ikke nogle af EUs beføjelser bliver givet tilbage til briterne.

I talen onsdag udstedte David Cameron et løfte om, at han – hvis han bliver genvalgt – vil genforhandle Storbritanniens EU-medlemskab og stå i spidsen for afholdelsen af en folkeafstemning senest i 2017, hvor briterne får mulighed for helt at forlade EU.

– Det bliver et simpelt inde-eller-ude-valg om at blive i EU på disse nye betingelser eller at gå helt ud, sagde David Cameron.

Labours leder, Ed Miliband, har ifølge The Independent sagt, at oppositionspartiet ikke er afvisende over for en folkeafstemning, men at man ikke ønsker et ude-eller-inde-valg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu