Camerons partifælle afsløret i bestikkelse

25. marts 2012 20:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Camerons partifælle afsløret i bestikkelse
Billede mangler

Kom til middag med den britiske premierministeren og få direkte adgang til den konservative partipolitik. Det “eneste”, det skal koste dig, er omkring 2,5 million kroner.
Sådan sælger partiets kasserer Peter Cruddas i en fortrolig samtale med internationale finansmænd budskabet om, hvordan man kan få konservativ venlighed, hvis man er villig til at hoste op med nogle gysser.
Hvad kassereren ikke ved er, at han i virkeligheden snakker med journalister fra The Sunday Times, som har medbragt et skjult kamera.
På båndet omtaler Peter Cruddas en såkaldt donation på mellem 200.000 og 250.000 pund som “Premier League”, hvor man kommer til middag med familien Cameroni deres hjem og alene tid, hvor man kan stille alle de spørgsmål, man ønsker. Det skriver The Wall Street Journal.
“Hvis du er utilfreds med noget, vil vi lytte til dig,” forklarer den konservative kasserer videre med løftet om, at også andre fra partiets top vil lytte, og at det vil blive sat på den politike dagsorden i partiet.
The Sunday Times hævder ifølge avisen, at tilbuddet blev bragt på banen, selvom Peter Cruddas vidste, at pengene ville komme fra en fond i Liechtenstein, der ikke er berettiget til at foretage donationer i henhold til valgloven.
Peter Cruddas er nu fratrådt efter optagelser er kommet frem.
David Cameron kalder det “fuldstændig uacceptabelt” og siger, at det ikke er den måde, de konservative rejser penge på. Han lovede søndag at partiet vil foretage en uafhængig undersøgelse af forholdene omkring donationer og indtægter.
Kilde: The Wall Street Journal

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu