Camerons tale er sød musik i ørerne på LA

23. januar 2013 11:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Camerons tale er sød musik i ørerne på LA
Billede mangler

Danmark bør støtte op om David Camerons visioner for EU, lyder det fra Liberal Alliance.

 

I talen fokuserede premierministeren på behovet for et mere fleksibelt EU, der først og fremmest har fokus på det indre marked, og det fokus falder i god jord hos Liberal Alliance.

– Storbritannien er det eneste store land i EU, der går imod en vedvarende integration og øget centralisering i EU. Det bør vi støtte op om i Danmark, for EUs primære opgave bør handle om at sikre et velfungerende indre marked, skabe velstand og sikre fred. Vi kan løse grænseoverskridende problemer sammen i EU, men det bør ske i respekt for de enkelte landes suverænitet, siger EU-ordfører Merete Riisager (LA) i en pressemeddelelse.

Hun er også tilfreds med Camerons fokus på et mere »fleksibelt« EU.

– EU udvikler sig uheldigt mod at blive en fælleseuropæisk velfærdsstat, hvor gælden hober sig op, ansvaret forsvinder og reguleringen har taget overhånd. Briterne tør sige åbent og ærligt, at vi skal have et slankere og mere fleksibelt EU, siger Merete Riisager.

I talen lovede David Cameron, at de britiske vælgere vil få chancen for at få forlade fællesskabet inden udgangen af 2017.

Merete Riisager håber dog, at briterne vil blive i EU.

– Jeg håber på ingen måde, at briterne forlader EU, for det vil lægge et øget pres på Danmark for at gå med en finanspolitisk union. Vi har brug for Storbritannien i EU som en modvægt til eurozonelandene. Briterne ønsker ikke at blive en del af det økonomiske samarbejde omkring euroen, og det ønsker et flertal af danskerne heller ikke, siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu