ANNONCE

Camillas sønner er opkaldt efter traktorer

22. juni 2020 19:30 | Af: Newsbreak.dk

Det gav hovedbrud, da forældrene til tre drenge, der alle er opkaldt efter traktorer, skulle finde et fjerde traktornavn til lillebror. Men i weekenden blev familiens yngste døbt.

Det kan være svært at bestemme sig for et navn til en baby. Men for parret Christoffer og Camilla Ellesøe, der bor i Torrild ved Odder, har processen med at finde et navn haft et ekstra benspænd.

Det skriver TV2 Østjylland.

Parret havde nemlig i forvejen tre sønner, der alle var opkaldt efter traktorer og havde forbogstavet C, da lillebror kom til verden.

Så den lille ny skulle naturligvis opkaldes efter samme system. Det har givet hovedbrud, men nu har han fået et navn.

– Han er kommet til at hedde Clayson Cilas, fortæller hans mor Camilla Ellesøe til TV2 Østjylland. Dåben foregik lørdag i Torrild Kirke.

– Mellemnavnet er ikke et, han kommer til at bruge. Det er bare, så han har et ekstra navn, forklarer hun.

Opkaldt efter belgisk mejetærsker

Udover at være navnet på Camilla Ellesøes yngste søn, så er Clayson også navnet på et belgisk mejetærsker-brand, som i en kort periode producerede traktorer.

Dermed følger lille Clayson i fodsporene på sine tre ældre brødre Case, Claas og Cormick, der også alle er opkaldt efter traktorer.

Drengene, der i dag er 8, 5 og 3 år har også alle mere almindelige mellemnavne, der begynder med C. De hedder nemlig Christian, Christoff og Constantin.

Drengenes forældre Christoffer og Camilla Ellesøe kom på ideen med at bruge forbogstavet C, da de begge selv begynder med C og det samme er tilfældet for alle deres søskende.

– Så kørte vi videre med forbogstavet C, som Camilla Ellesøe siger.

Arbejder i landbruget

Både Camilla og hendes mand Christoffer arbejder i landbruget og det var derfra, ideen med at opkalde drengene efter mærker på landbrugsmaskiner opstod.

– Det startede med, at vi skulle finde et navn, der begyndte med C, men vi syntes ikke, at navnene var så interessante. Så foreslog min mand, om vi ikke bare kunne kalde ham for Case ligesom traktoren, husker Camilla Ellesøe.

– Den skulle jeg lige tygge på, for jeg syntes jo ikke, man kunne opkalde sit barn efter en traktor, men jo mere man fik navnet sagt, jo mere syntes jeg egentlig, at det var okay.

Ikke godkendt

Men navnet Case var ikke på listen over godkendte navne, og derfor måtte parret søge om lov til at kalde deres søn det. Det samme har været tilfældet for alle drengene undtagen Claas.

– Det har der overhovedet ikke været nogen problemer i, fortæller Camilla Ellesøe.

Selvom drengene bærer nogle lidt anderledes og sjældne navne, så har moderen ikke oplevet nogle negative reaktioner på navnene.

Det er ikke alle, der er klar over, at navnene er fundet ved at gennemgå traktormærker, men de, der ved det, synes bare, det er sjovt, lyder forklaringen.

– Jeg synes ikke, at det er værre end så meget andet – de er ikke værre end blomsternavne, så jeg har det fint med navnene. Mange griner, når de hører dem, men kan også godt se ideen bag det, siger Camilla Ellesøe.

Sidste barn i rækken

Og selvom man skulle synes, at posen med navne på traktormærker, der begynder med C nu må være udtømt, så er der faktisk flere mulige navne, fortæller Camilla Ellesøe.

De ekstra traktor-navne kommer dog ikke på postkassen hos familien Ellesøe, for Clayson er det sidste barn i rækken.

– Vi holder her – ikke flere børn, lyder det muntert fra moderen til de fire traktordrenge.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu