ANNONCE

Sundhedschef: Drop dette under sex

3. september 2020 05:55 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Hvis du vil have den sikreste sex under corona, involverer det kun dig selv, lyder det fra sundhedschef.

– Sex er godt, sex er sundt.

Sådan lød det fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i april. I Canada ser de øverste topembedsmænd en smule mere forsigtigt på det.

Her opfordrer Canadas chef for folkesundhed nemlig par, der ikke bor sammen, til at overveje at bære mundbind og begrænse kys under sex for at forhindre spredning af coronavirus.

– Sex kan være kompliceret i coronatiden, især for dem, der ikke bor med en partner, eller hvis partner er i risikozonen, siger læge og folkesundhedschef Theresa Tam i en erklæring.

– Den laveste risiko for seksuel aktivitet under corona involverer dig selv alene, tilføjer hun.

Men dem, der har sex med en partner uden for hustanden eller med en partner, der er i risikogruppen, kan tage en række forbehold, hedder det i erklæringen.

Man kan “springe kys over og undgĂĄ ansigt til ansigt-kontakt eller nærhed og overveje at bruge en maske, der dækker næse og mund”.

Begræns alkohol og stoffer

Tam skriver videre, at folk bør begrænse deres forbrug af alkohol eller “andre stoffer, sĂĄ du og din partner(e) er i stand til at træffe en fornuftig beslutning”.

Hun bemærker, at der er “meget lav sandsynlighed” for at sprede smitte med coronavirus gennem sæd eller vaginal væske. Hun opfordrer dog stadig til brug af kondom.

Det vigtigste er ifølge Tam at etablere et tillidsfuldt forhold til sin seksuelle partner. Hun opfordrer desuden til, at man prøver at holde antallet af partnere på et lavt niveau.

– Ved at tage disse forbehold og forblive bevidste om de risici, vi pĂĄtager os, kan canadiere fortsat finde mĂĄder, hvorpĂĄ de kan nyde intimitet, mens vi beskytter de fremskridt, vi alle har gjort i kampen mod corona, skriver Theresa Tam.

Antallet af smittetilfælde i Canada er oppe på 129.705, mens 9171 coronasmittede har mistet livet siden pandemiens begyndelse. Knap 90 procent af de canadiere, der har været syge med covid-19, er blevet erklæret raske igen.

Fakta

Hold virusset væk

SĂĄdan undgĂĄr du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug hĂĄndsprit.

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgĂĄ hĂĄndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom pĂĄ rengøring – bĂĄde hjemme og pĂĄ arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, sĂĄ hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu