Vild menneskejagt på drabsmistænkte teenagere

26. juli 2019 06:40 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

To teenagere er mistænkt for drabet på en professor samt et ungt par. Politiet har intensiveret jagten.

Canadisk politi har indsat droner og hunde i en omfattende menneskejagt på to drabsmistænkte teenagere i provinsen Manitoba.

De to mænd, 18-årige Bryer Schmegelsky og 19-årige Kam McLeod, er mistænkt for at have dræbt tre mennesker – en 64-årig universitetsprofessor fra Vancouver samt en amerikansk kvinde og hendes australske kæreste.

Bryer Schmegelsky og Kam McLeod blev oprindeligt meldt savnede sidste fredag, men få dage senere tog sagen en overraskende drejning, da canadisk politi udpegede de to som mistænkte for et dobbeltdrab på en 24-årig kvinde fra North Carolina, USA, og hendes 23-årige kæreste fra Sydney, Australien.

Politiet oplyser torsdag, at de to teenagere sidst er set mandag i Gillam, Manitoba.

– Dette er et meget udfordrende terræn, og det er et stort område. Der er masser af tætte buskadser og sumpområder, siger talskvinde for canadisk politi Julie Courchaine på et pressemøde.

Hun fortæller videre, at politiet har indsat droner, hunde og beredskabsfolk i jagten.

Teenagernes udbrændte bil blev fundet sidste fredag cirka 500 kilometer syd for det sted, hvor det unge par fra henholdsvis USA og Australien fire dage tidligere var fundet dræbt.

Omkring to kilometer fra den udbrændte truck blev liget af en 64-årig botanikprofessor fra University of British Columbia i Vancouver fundet.

Far: Det ender galt

I et interview med tv-stationen CTV News fortæller faren til Bryer Schmegelsky, Alan Schmegelsky, at hans 18-årige søn har døjet med psykiske problemer:

– Et normalt barn rejser ikke landet rundt og dræber folk. Det er et barn i meget alvorlig smerte, siger Alan Schmegelsky ifølge CNN.

Han beskriver sin søn som en introvert dreng, der spillede meget computer. Han fortæller, at sønnen og Kam McLeod var gode venner, der tilbragte meget tid sammen.

De havde begge arbejde i den lokale Walmart, men var rejst ud for at kigge efter et job, der betalte bedre:

– Det troede jeg var deres plan. Jeg var fuldstændig chokeret, da jeg fandt ud af det her fra avisen, siger Alan Schmegelsky.

Alan Schmegelsky er samtidig sikker på, at jagten på de to teenagere ender galt. Han tror, politiet vil skyde først og spørge senere:

– Så han er nok død enten i dag eller i morgen. Hvil i fred, Bryer. Jeg elsker dig. Jeg er så ked af, at alt dette skulle ske. Jeg er så ked af, at jeg ikke kunne redde dig, siger han til tv-stationen CTV News.

Par på romantisk roadtrip

Chynna Deese og Lucas Fowler var kun få dage inde i et roadtrip til Canada, da deres lig blev fundet i en vejkant.

Ifølge et lokalmedie er parret blevet skudt.

Politiet i New South Wales i Australien har siden offentliggjort på Facebook, at Lucas Fowler var søn af vicepolitikommissær Stephen Fowler.

Derfor har politiet offentliggjort en mindetekst, der blandt andet lyder således:

– Vi har mistet vores kære Lucas Fowler, søn, bror, barnebarn og ven, på den værst tænkelige måde. At miste en, der var så ung og positiv, som rejste verden rundt og nød livet, er hjerteskærende.

– At også hans smukke kæreste, Chynna Deese fra Charlotte, North Carolina, har mistet livet i denne voldelige hændelse er bare for ondt. Al vores kærlighed og bedste ønsker går til Chynnas familie og venner, skriver politiet.

Politiet opfordrer samtidig til, at opslaget deles med alle, der kan have mødt Lucas og Chynna på deres rejse gennem verden.

Ligene af parret blev fundet langs motorvejen Alaska Highway, godt 20 kilometer syd for turistmålet Liard Hot Springs. Fowlers minivan holdt parkeret i nærheden.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu