Carl Nielsen Legatet går til komponist og sopran

5. marts 2013 16:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Carl Nielsen Legatet går til komponist og sopran
Billede mangler

Sløret er løftet for, hvem der skal modtage Carl Nielsen Legatet og hædersprisen på 600.000 kroner stykket. Den ene er en yngre, fremadstormende komponist, den anden en erfaren operasanger.

 

En af de to musikfaglige medlemmer i Carl Nielsen Legatets bestyrelse og prorektor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Tim Frederiksen, forklarer, hvorfor valget er faldet på sopranen Henriette Bonde-Hansen. Siden debuten i 1993 har hun gennemgået en kunstnerisk udvikling og er i dag centralt placeret inden for sit felt.

»Henriette har i mange år været en af vores absolut førende sopraner på operascener både herhjemme og i udlandet. Hun har haft store roller, hvor hun har brugt sin meget udtryksfulde stemme. En stemme, som hun bruger meget intelligent og med stor kunstnerisk integritet,« siger prorektoren om Henriette Bonde-Hansen.

Anders Brødsgaard, som sidder i Carl Nielsen Legatets bestyrelse for Dansk Komponistforening, begrunder valget af Simon Steen-Andersen med, at han er en kompromisløs komponist, som stormer fremad med skæve instrumentvalg.

»Han er en af de unge komponister, der er på vej frem – ikke mindst internationalt. Han har en opførselskalender, som ser virkelig voldsom ud, og han bliver spillet både i USA og alle europæiske lande. Han er også en original komponist, som laver nogle virkelig overraskende ting. Blandt andet komponerede han en solokoncert for et kinesisk musikinstrument, og det er virkelig exceptionelt,« siger han.

Carl Nielsen Legatet går hvert andet år til danske komponister og musikere og hvert andet år til danske billedhuggere.

Årets modtagere bliver fejret til en stor priskoncert i Den Sorte Diamant i slutningen af oktober.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu