Carlsberg vil investerer milliarder i Kina-øl

4. marts 2013 11:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Carlsberg vil investerer milliarder i Kina-øl
Billede mangler

Chongquing Brewery Company Co. Ltd, CBC, er i dag delvist ejet af Carlsberg-gruppen. Nu vil det danske bryggeri overtage yderligere aktieandele i selskabet og derved tage et vigtigt skridt i gennemførslen af Gruppens strategi på det kinesiske marked, skriver virksomheden i en selskabsmeddelelse mandag.

 

Carlsberg-gruppen er i dag den største aktionær i CBC med en kapitalandel på 29,7 procent. Nu vil Gruppen købe 30,29 procent mere og potentielt nå op på 60 procent af aktierne.

Med en kurs på 20 RMB per aktie, vil den samlede købspris udgøre 2,9 milliarder RMD – svarende til 2,65 milliarder kroner.

Går transaktionen igennem vil Carlsberg være kontrollerende aktionær og altså overtage den direkte ledelse i virksomheden.

Den næststørste aktionær har i en særskilt aftale med Carlsberg forpligtet sig til at sælge sine aktier til den tilbudte pris med det formål at afhænde sine resterende 20 procent ejerandel i CBC. Bliver det delvise overtagelsestilbud overtegnet, har Carlsberg accepteret at købe de aktier, som CBC måtte eje efter gennemførslen af det delvise overtagelsestilbud, står der i selskabsmeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu