Cavendish retter kritik mod Team Sky

6. februar 2013 19:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Cavendish retter kritik mod Team Sky
Billede mangler

Her kom supersprinteren til at stå i skyggen af Bradley Wiggins under specielt Tour de France. Det tog Cavendish konsekvensen af efter sæsonen, hvor han skiftede til Omega-Pharma-Quick Step, der har sprinterens gode ven Brian Holm som sportsdirektør.

Her har Cavendish fået en forrygende start med flotte sejre, og skiftet til det belgiske mandskab har fået glæden ved cykelsporten tilbage hos Mark Cavendish, som var gået kold i at spille andenviolin hos Team Sky. Det fortæller Cavendish i et interview til italienske La Gazzetta dello Sport, hvor han for første gang afslører nogle af de ting, han var irriteret over hos Team Sky.

Blandt andet havde Mark Cavendish svært ved at acceptere, at Team Skys ledelse – stik mod udmeldingerne inden sidste års Tour de France – valgte at ofre Cavendishs drømme om etapesejre og den grønne trøje i den sidste uge for at hellige sig forsvaret af Bradley Wiggins’ gule trøje.

– Det var den sværeste Tour i min karriere. Jeg kørte med den regnbuefarvede trøje (VM-trikoten, red.) og var i mit livs form, men jeg vandt det færreste antal etaper. Det var frustrerende, siger Mark Cavendish og fortsætter:

– Jeg klagede aldrig over det (at holdet satsede på Wiggins’ gule trøje, red.), det er det største mål i cykling. Jeg ville ikke have et hold, der kun kørte for mig, så var jeg ikke skiftet til Sky. Men jeg vidste, de ville komme til Touren for også at vinde den grønne trøje. Og det ville jeg være en del af. Men da vi kom til Touren, indså jeg, at tingene var anderledes. Hvis de ting havde stået klart for mig, inden jeg skrev under på en kontrakt, så ville jeg sandsynligvis have valgt et andet hold, siger Mark Cacendish, som forklarer, at han allerede på det tidspunkt vidste, han var nødt til at forlade storsatsende Team Sky.

Nu er Mark Cavendish altså igen tilbage under Brian Holms vinger på Omega-Pharma-Quick Step, og her trives sprinteren meget bedre end på Team Sky.

– Jeg elsker dette hold. Jeg var en smule nervøs over at skifte hold, men det forsvandt med det samme. Peta, min kæreste, sagde til mig: ‘Det er dejligt at se, at du nyder cykling igen. I et år var det bare blevet et job for dig. Der var så meget pres. Nu skal du bare sætte dig på din cykel og more dig’, lyder det fra Cavendish.

Mark Cavendish kører i øjeblikket Tour of Qatar. Her vandt sprinteren onsdag sin anden etape i træk, og han fører nu løbet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu