Cavendish-sejr på førstedagen i Tour de San Luis

21. januar 2013 22:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Cavendish-sejr på førstedagen i Tour de San Luis
Mark Cavendish. Foto: Wikipedia.

Mandag aften dansk tid tog Team Saxo-Tinkoff for alvor hul på den nye sæson, da første etape blev kørt i det argentinske etapeløb Tour de San Luis. Etapen blev afgjort med en sprintersejr til Mark Cavendish.

 

Dagens etape lød på 164 forholdsvis ‘flade’ kilometer, hvor den danske sportsdirektør på Omega-Pharma Quick Step, Brian Holm, kunne se sin supersprinter i form af Mark Cavendish sætte konkurrenterne til vægs i et ellers stjernebesat felt.

Der var flere udbrudsforsøg undervejs på den mere eller mindre ukomplicerede etape, og med lidt over seks kilometer ind til mål blev et længerevarende udbrud indhentet, inden Mark Cavendish kunne kaste hænderne i vejret ved målstregen i byen Villa Mercedes.

Med for Team Saxo-Tinkoff er blandt andre Alberto Contador og Nicki Sørensen, men ligesom deres holdkammerater lå det ikke i kortene, at de skulle vinde dagens sprinteretape. – Det var en stille dag for os, da vores primære mål var at holde os ude af problemer og styrt. Vi vidste, at etapen var sprinternes domæne, og det samme gælder etapen i morgen, men tredje etape synes at indeholde lidt stigninger, der kunne skabe lidt tidsforskelle, så vi skal selvfølgelig holde os til. Men i morgen skal vi holde os samme mål for øje som i dag og blive i feltet for at beskytte Alberto, siger Team Saxo-Tinkoff’s sportsdirektør, Philippe Mauduit, til holdets hjemmeside.

Af profilerede navne, der gør Alberto Contador selskab i Argentina indtil næste søndag, er blandt andre Vincenzo Nibali, Thor Hushovd, Alessandro Petacchi, Tejay van Garderen, Jurgen Van Den Broeck og Peter Sagan

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu