Cavendish snupper ny sejr og førertrøje

6. februar 2013 14:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Cavendish snupper ny sejr og førertrøje
Billede mangler

Er det et tidligt varsel om, at Mark Cavendish vil sætte sig solidt på sprinter-scenen i 2013?

 

Briten er i hvert fald i forrygende form fra sæsonens start og vandt onsdag sin anden etapesejr på to dage i Tour of Qatar.

Samtidig overtog han løbets førertrøje i kraft af de 10 bonus-sekunder, han høstede for etapesejren.

Igen onsdag var der styrt i løbet, men Mark Cavendish slap uden om, da det gik galt for andre på den sidste kilometer op mod målet.

En gruppe på omkring 30 ryttere spurtede derefter om sejren, men ingen kunne matche britens kraftfulde tråd. Cavendish sejrede foran Barry Markus, Vacansoleil-DCM, og Astanas Andrea Guardini.

For Riis-rytteren Karsten Kroon blev hans grimme styrt på tirsdagens etape, hvor han fik en meget dyb flænge i låret efter mødet med et tandhjul, naturligt nok også et farvel til løbet.

Langt værre for Kroon er det dog, at han først kan genoptage træningen om seks uger efter den operation, han måtte gennemgå tirsdag, og dermed er han ikke tilbage i konkurrence før om tre måneder.

– Jeg er utrolig skuffet og ked af det. Jeg havde en god fornemmelse i benene og så frem til at skulle køre mig i form til forårsklassikerne, hvor jeg skulle have toppet. Nu kommer jeg ikke rigtig i gang, før de er ovre, siger en skuffet Karsten Kroon til Saxobank-Tinkoffs hjemmeside.

Tour of Qatar fortsætter torsdag med den 154 km lange femte etape fra Al Zubara Fort til Madinat Al Shamal. Løbet slutter fredag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu