ANNONCE

Cavling: Her er Danmarks dygtigste journalist

4. januar 2012 19:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Cavling: Her er Danmarks dygtigste journalist
Billede mangler

Årets Cavling-pris går til journalisterne Anton Geist og Ulrik Dahlin på Dagbladet Information for deres mere end 100 artikler om ca. 500 statsløse, som i strid med Danmarks internationale forpligtelser fik frataget deres statsborgerskab.
Artiklerne kostede i sidste ende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech jobbet.
“De to journalister har med indignation, nysgerrighed og humor afsløret, hvordan embedsmænd advarede hele tre integrationsministre om den retsstridige praksis – og hvordan VK-regeringen hemmeligholdt denne over for såvel Folketinget som offentligheden. Desuden er der nedsat en undersøgelseskommission som følge af den dokumentation, som Anton Geist og Ulrik Dahlin har lagt frem i Informations spalter,” skriver Cavling-komiteen i begrundelsen for prisen.
Sidste år gik prisen til Jyllands-Postens Lars Nørgaard Pedersen, Asger Westh og Stine Larsen for serien ‘Hjem fra krigen’, som beskrev de fysiske og psykiske problemer hjemvendte danske soldater fra Irak og Afghanistan døjer med.
Prisen bliver overrakt ved en ceremoni i Journalisternes Hus fredag den 6. januar, kl. 15 under overværelse af pressens statsminister Helle Thorning-Schmidt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu