ANNONCE

Cecilie blev dolket 38 gange – nu kæmper hun for at finde tilbage til livet

12. juni 2017 20:16 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

38 gange. Så mange gange mærkede Cecilie kniven trænge igennem huden og ind i kroppen.

“Mor, vil du ikke kommer herop”.

“Du må gerne skynde dig…”

Sådan lød to af fire smser, som Lisbeth Danris modtog fra sin 25-årige datter Cecilie 24. maj om formiddagen.

Få minutter senere udspillede der sig et veritabelt blodbad i Cecilies lejlighed.

Stukket ned af ekskæresten

For 25-årige Cecilie var datoen 24. maj 2017 nær ved at blive en skæbnesvanger en af slagsen.

Den dato blev hun dolket 38  gange af sin ekskæreste – faderen til deres fælles barn – i en lejlighed på Listedvej i Kastrup.

– Det er et husspektakel, der har udviklet sig, sagde Jesper Beuschel, efterforskningsleder ved Københavns Politi, dengang.  

Det skulle dog vise sig, at det ikke var hele sandheden. Den var noget mere brutal.

Luret gennem brevsprækken

Cecilie Danris, der var på barsel, sendte de fire beskeder til sin mor, da hun var utryg på grund af sin ekskæreste. Han havde nemlig siddet i opgangen i kigget ind ad brevsprækken. Og den utryghed fik hende til at kontakte moderen, der bor to opgange fra datteren.

– Jeg når kun at få cowboybukser og en bluse på, siger Lisbeth Danris til Newsbreak.dk.

Hun kan godt fornemme, at noget er galt, og at hendes tilstedeværelse er påkrævet. Og hurtigt.

På vej over til datteren ser hun ekskæresten sidde på en bænk i nærheden og går derefter rundt om blokken for at komme ind til sin datter. På samme tid får hun ringet til politiet og forklaret dem situationen og at der endda er en lille pige i lejligheden også.

– Men da jeg kigger over til bænken, kan jeg se, han ikke sidder der mere, siger Lisbeth Danris.

Oppe ved lejligheden låser hun sig ind til datteren og det tre måneder gamle barnebarn, Cataleya. Både datter og barnebarn ligger på sengen i den halvanden værelse store lejlighed.

– Jeg råber “Det er mor” og går ind, siger Lisbeth.

Lisbeth går hen til sengen for at trøste datteren ovenpå den ubehagelige oplevelse. Men den oplevelse skal snart vise sig at blive trængt i baggrunden af en anden og noget mere brutal af slagsen.

Sparker døren ind

Efter halvandet minut sker der det, der for altid kommer til at ændre familiens verden: Den 37-årige ekskæreste sparker døren ind.

– Han går direkte efter Cecilie, fortæller Lisbeth Danris.

Der er kun et par skridt fra hoveddøren over til sengen, hvor ekskæresten med det samme begynder at stikke Cecilie med den medbragte kniv.

– Han hugger efter hende, siger Lisbeth.

Og han rammer. Mange gange.

Kan ikke stoppe ham

Lisbeth forsøger at stoppe ham ved at hive ham i skulderen og overarmen, men kan kun få fat i den ene side, da sovesofaen og bordet står i vejen for, hun kan få fat i ham på anden måde.

– Det er som om, han ikke opdager jeg er der, jeg råber hans navn og imens kommer der bare mere og mere blod, fortæller Lisbeth, der på det tidspunkt har en fornemmelse af, hun nærmest er med i en tegnefilm.

– Jeg ved jo godt, det er virkelighed, men det er nok adrenalinen, der tager over. Det hele føles som lang tid, selv om, det sikkert kun tager et minuts tid.

Lisbeth bliver ved med at råbe hans navn.

– På et tidspunkt vender han sig kvart om. Han er helt sort i øjnene. Og så fortsætter han – han siger intet gennem det hele.

Ekskæresten hopper pludselig op i sengen – og lander kun cirka 10 centimeter fra hans og Cecilies fælles datter. Og pludselig løber han – forsvinder lige så hurtigt som han er kommet.

Stukket 38 gange

Tilbage ligger Cecilie – ramt 38 gange af kniven. Bryst, arme, begge lunger, milt, hals, hovedbund, bugspytkirtlen, lår…sågar to millimeter fra at ramme tolvfingertarme. Endda så mange gange, at to af stikkene først bliver opdaget tre dage senere.

Cecilie forsøger nu at sætte sig op, mens Lisbeth tager den tre måneder gamle pige og løber ud i opgangen og hamrer på dørene og skriger på en ambulance. Her, og først her, vågner babyen, der har sovet fra det hele.

På det tidspunkt kommer Cecilies veninde Malene Brandt Hansen, der også var kontaktet af Cecilie på grund af ekskærestens luren ind ad brevsprækken.

– Der var blod over det hele. I sengen, på telefonen, op ad væggene, siger Lisbeth Danris, der midt i al forvirringen får lavet en flaske og skiftet ble på lille Cataleya.

Ambulance og politi kom efter få minutter til stedet og bragt Cecilie til Rigshospitalet og udenfor opgangen står Cecilies kæreste og søsteren Kitt.

– Jeg blev ringet op på arbejdet og fortalt, at min søster var stukket ned, siger hun til Newsbreak.dk.

Som i en tåge bliver hun kørt til søsterens lejlighed – og der går det op for hende, at det er alvorligt.

– Der er politi og ambulance over det hele, siger hun.

Både hun og kæresten får ikke lov at komme op i lejligheden, men må vente udenfor.

– Men jeg får at vide, de har haft kontakt til hende, siger Kitt Danris.

Når at se familien

Da Cecilie er kørt på hospitalet følger familien med. Moderen og veninden i en civilvogn og kæresten og søsteren i en politibil med udrykning.

– Vi når lige at se hende, inden hun skal opereres. Hun sover, men personalet får hende vækket ved at slå hende lidt på kinderne, så hun når at se sin datter og familie, siger Lisbeth.

På hospitalet kan familien ikke gøre andet end at vente. Personalet forsøger at tage sig af den så godt som muligt.

Lisbeth kan hverken spise eller drikke andet end en smule kaffe.

Imens – i tågen – kommer politiet for at tage skoaftryk af de, der har været i lejligheden og afhøre familien hver for sig.

– Jeg græder, forklarer, græder, siger Lisbeth.

Fem timer efter, ambulancen kørte fra lejligheden på Listedvej kommer den sætning, som alle har ventet på: Cecilie er uden for livsfare.

– Der går det nok op for mig, hvad det egentlig er, hun skal til at igennem, siger Lisbeth Danris.

Selv har hun haft svært ved at sove siden overfaldet og er angst efter episoden, men har modtaget psykologhjælp, der har hjulpet.

– To dage efter går virkeligheden op for mig, fortæller hun, og synes, at det at fortælle om det brutale overfald også er med til at hjælpe på positiv vis.

Hjælp fra fremmede

Søsteren Kitt Danris, andre familiemedlemmer og venner har nu startet en indsamling til fordel for Cecilie og datteren på indsamlingssiden Caremaker.

– Det har vi gjort, fordi hun skal have et nyt sted at bo og psykologhjælp, siger Kitt Danris, der uddyber med, at den nye lejlighed skal have en form for sikring.

Cecilie har på ingen måde lyst til at komme tilbage til den lejlighed, hvor overfaldet skete, og det er nu det, man forsøger at samle ind til.

– Jeg er simpelthen så taknemmelig og overrasket over, at folk er så søde, siger Kitt Danris.

Og søde og gavmilde er folk. Efter cirka 14 dage er der samlet 74.851 kroner ind.

Lejligheden er endnu ikke frigivet af politiet, men når den bliver det, vil Cecilies venner og familie sørge for, at den bliver pakket sammen og flyttet til et andet sted.

På trods af en tur tilbage til hospitalet er Cecilie nu, ligesom datteren, i trygge hænder hos familien, hvor det ifølge søsteren går langsomt, men sikkert fremad.

– Jeg synes, hun er megasej. Men hun er selvfølgelig mærket, siger Kitt om sin yngre søster, der sandsynligvis nu på grund af knivstikkene i hænderne, må opgive drømmen om at blive negletekniker.

Opslaget på Caremaker er i skrivende stund delt 1.100 gange.

Den 37-årige ekskæreste blev anholdt samme dag. Han er sigtet for drabsforsøg. En sigtelse, han nægter sig skyldig i.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu