ANNONCE

Cekic og Joachim B. i nyt fattigdomsslag

30. januar 2012 17:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Cekic og Joachim B. i nyt fattigdomsslag
Billede mangler

Linjerne er igen trukket hårdt op i debatten om fattigdom i Danmark.
Igen står Liberal Alliances Joachim B. Olsen og SF’s Özlem Cekic i hvert sit ringhjørne. Det er nye tal fra EU, der viser, at andelen af fattige herhjemme er fordoblet i perioden fra 2001 til 2010, som igen puster liv i debatten.
Har en dansker 8.450 kroner eller mindre til rådighed hver måned, så er vedkommende fattig, slår EU fast. Dermed sakker Danmark bagud i forhold til nabolandene Norge og Sverige.
Det overrasker ikke SF’s socialordfører Özlem Cekic, der mener, at den tidligere regering sendte flere ud i fattigdom.
“Der har i de sidste ti år været en politik, hvor man med fattigdomsydelserne har været med til at sende flere ud i fattigdom. Derfor har den nye regering som det første fjernet ydelserne,” lyder det fra SF’eren, der fik en ordentlig tur i mediemøllen, da hun startede hele ‘Carina-debatten’, til Newspaq.
Hun peger på, at regeringen har afskaffet loftet for kontanthjælp og 450-timersreglen.
Problemet bliver først soleklart i Danmark, når et kommende ekspertudvalg fastsætter et beløb for, hvornår en dansker er fattig, mener Özlem Cekic.
“Vi har selvfølgelig fattigdom i Danmark. Det betyder jo også, at vi er nødt til politisk at erkende, at der er fattigdom og handle for at få folk ud af fattigdom. Der skal sættes en grænse for, hvornår man er fattig, så det ikke er en vurdering fra socialrådgivere og politikere,” siger hun.
Liberal Alliances folketingsmedlem Joachim B. Olsen giver ikke meget for de nye EU-tal.
“Der er tale om relativ fattigdom, og de tal siger intet. Der er jo ikke tale om materiel fattigdom. Jeg kender mange, der har et rådighedsbeløb omkring de 8.500 kroner, og de betragter sig ikke som fattige,” siger han til Newspaq.
Han er dybt uenig med Özlem Cekic i, at en fattigdomsgrænse er brugbar i Danmark.
“Hvis din nabo har dobbelt så mange penge som dig, er du så fattig? Hvis man har 8.500 kroner til rådighed hver måned, når alle fast udgifter er betalt, så er man ikke fattig,” siger Joachim B. Olsen.
Joachim B. Olsen mener, at hele fattigdomsdebatten i Danmark er kørt af vejen.
“Det ekstreme eksempel er at forestille sig, at man bor i Monaco og har en Mercedes, men naboen har en Ferrari. Er man fattig, fordi man kun har råd til en Ferrari?” spørger han retorisk.
Han mener, at de reelle problemer i Danmark er socialt armod i forbindelse med for eksempel misbrug og ikke fattigdom.
Özlem Cekic kan endnu ikke sige, hvornår ekspertudvalget har en fattigdomsgrænse klar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu