ANNONCE

Centrale dokumenter fra Irak-krigen mangler

3. februar 2012 07:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Centrale dokumenter fra Irak-krigen mangler
Billede mangler

Adskillige nøgledokumenter om de danske styrkers fire års krigsindsats i Irak mangler.
Det fremgår af et svar fra Hærens Operative Kommando (HOK) til avisen Information.
Her melder HOK, at der “i begrænset omfang” mangler både såkaldte situationsrapporter og ugentlige rapporter fra den danske Irak-styrker i deres arkiver. Det præcise antal rapporter, der mangler, kendes ikke.
Men da der er tale om nøgledokumenter, kan det have afgørende betydning i forhold til regeringens kommissionsundersøgelse, der skal gå til bunds i den danske krigsindsats.
“Det er meget vigtige dokumenter, der mangler,” siger Lars Bangert Struwe fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet til Information.
“Det er netop i de daglige situationsrapporter, at den danske styrkechef og hans efterretningsfolk fortæller deres chefer hjemme i Danmark, hvordan det egentlig går i missionsområdet,” forklarer han videre.
Også de ugerapporter kan indeholde afgørende oplysninger af betydning for den kommende krigsundersøgelse, mener Struwe, der har en fortid som arkivar i Forsvarets Arkiver.
Ifølge HOK er der tre grunde til, at forsvaret ikke kan fremlægge en komplet række af dags- og ugerapporter.
Enten har de vekslende styrkechefer ikke “udfærdiget SITreps eller ugerapporter”. Eller også er der opstået mangler, som skyldes “menneskelige fejl eller på grund af den operative situation”, lyder det i svaret til Information.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu