ANNONCE

Cepos: Børnechecken skal halveres for alle

9. januar 2012 09:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Cepos: Børnechecken skal halveres for alle
Billede mangler

Regeringen bør gå videre, end blot at tage børnechecken fra de rigeste danskere.
Det mener Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i den borgerlige tænketank Cepos.
“Det er et forslag om en halvering af børnecheck for alle. Alternativet er en indtægtsregulering. Men det vil betyde en forhøjelse af den samlede marginalskatfor dem med børn,” siger han til Newspaq.
Udmeldingen kommer efter formændene for de tre regeringspartier i går udtalte, at regeringen vil inkomstregulere børnechecken, sådan at dem der tjener flest penge, ikke modtager ydelsen.
Hvis man halverer checken vil man opnå et råderum på 7 milliarder kroner, der i sidste ende vil kunne bringe marginalskatten ned fra 56 procent til 49 procent, forklarer Mads Lundby Hansen. Han fastholder samtidig, at regerings forslag er for besværligt og ikke vil give nok.
“Det er umiddelbart en sympatisk tanke, at personer med en høj indkomst, der kan klare sig selv, de behøver ikke hjælp fra det offentlige. Men når man nu konkret taler om at indkomst-aftrappe børnechecken, så skal man bare være opmærksom på, at det kommer til at virke som en forøgelse af den samlede maginalskat for dem som har børn,” siger han til Newspaq.
I følge Cepos koster børnechecken statskassen godt 14,7 milliarder kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu