ANNONCE

Charlottes far efterlod et livsværk af selvskabt kunst: Nu er en del af det forsvundet

5. august 2018 18:17 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Selv håber hun på at få tingene igen.

Det ville være løgn at sige, at Charlotte Catarina Holm er jublende lykkelig over at tale med pressen. Emnet er godt nok faderen, billedhuggeren Kent Holm, der gennem sit liv lavede den ene skulptur efter den anden, men samtalen er alligevel ikke en af de rare.

Samtalen handler om, at Charlottes mor, enke efter Kent Holm, er blevet bestjålet, og at tyvene er flygtet fra det hjem, Kent og hustruen boede i, til Kent døde tidligere på året, med tre af de skulpturer, Kent dedikerede sit liv til at lave. Tyvene er også stukket af med en statue af en spansk kunstner, og hele affæreren har gjort, at Charlotte nu har fået nogle helt nye interesser.

Hun bruger en del tid på at tale med politiet, med forsikringsselskabet, med låsesmeden og med pressen. Derudover bruger hun en del tid på auktionssider, som Lauritz.com og Bruun-Rasmussen.

– Man kan godt finde små skulpturer af Keld Moseholm og sådan. Men det er små ting, og det er sjældent, at man finder dem, fortæller Charlotte.

Med det mener hun, at hun har meget, meget svært ved at forstå, hvorfor tyvene har valgt at fjerne lige netop de skulpturer, der er blevet stjålet. Tyveriet er blevet meldt til føromtalte auktionshuse, såvel som politiet, og Charlotte kan ikke rigtigt greje, hvem det er, der kan have haft interesse i at stjæle de fire skulpturer.

Den slags er svært at sælge

Man kan se fotos af de forsvundne genstande i galleriet til denne artikel. De er mellem 50 og 160 centimeter høje, og de er tunge nok til, at der skal et par personer til at fjerne dem i en bil. De er ikke vanvittigt mange penge værd, og spørgsmålet er derfor; hvorfor blev de stjålet?

– Vi undrer os over, at nogle overhovedet kan finde på det. Hvad foregår der oppe i hovedet på sådan en tyv? Vi tror ikke, det her er nemt at komme af med, siger Charlotte.

Deri ligger en reel frygt. Fordi der ikke er tale om fladskærmsfjernsyn eller dyrt håndværktøj, frygter Charlotte, at moderen havde uventede gæster af folk, der ikke aner, hvad det er, de er rendt med.

– Bliver skulpturerne givet væk til noget familie, eller vil man have dem stående i stuen for at kunne sige, “ja, dem har jeg så stående,” … siger Charlotte, retorisk. Hun tror det ikke.

Bliver de smidt ud nu?

Hun er bange for, at hvem, der end har stjålet de fire skulpturer, har haft en tanke om, at det var letomsætteligt, det, de var rent med. Det er det ikke, og derfor frygter Charlotte, at skulpturerne er i fare for at blive smidt et eller andet sted, hvor de aldrig bliver fundet igen.

Den tanke virker til at gøre Charlotte mere frustreret end tanken om, at der har været indbrud og tanken om alt det arbejde, hun nu bruger på at håndtere efterspillet af indbruddet.

– Jeg ville ærge mig, hvis ikke de bliver fundet. Det er sgu så meningsløst, hvis de bliver smidt et eller andet sted, siger Charlotte.

I sit stille sind håber hun, at de ubudne gæster kigger forbi moderens hjem igen, denne gang for at stille de ting fra sig, de har stjålet.

– Sæt dem gerne på gårdspladsen, eller på huggepladsen, siger Charlotte.

Familien savner minderne

Hun har lavet et Facebook-opslag, hvori hun opfordrer folk til at sprede rygtet om, hvad der er stjålet. Det kan være, at nogen får en skulptur i bud, og de så genkender den som en af den, Charlotte og hendes familie savner for tiden. Alternativet er, at forsikringsselskabet erstatter det, skulpturerne er vurderet til at være værd. Men.

– Vi vil meget hellere have dem tilbage end at undvære dem eller end at have penge for dem. Det er unikke ting, siger Charlotte til Newsbreak.dk.

Newsbreak.dk prøver at få en kommentar fra Fyns Politi.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu