ANNONCE

Chauffører må punge op med over en halv million: Tre gigantbøder uddelt

6. maj 2018 15:29 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Tungtvognscenter Syd har på en uge udskrevet tre bøder i 100.000-kroners-klassen.

Chauffører må punge op med over en halv million: Tre gigantbøder uddelt
Tungtvognscenter Syd har uddelt tre store bøder i denne uger for snyd med lastbilers takografer, der registrerer køre- og hviletider. Foto: Scanpix (Lastbilerne på billedet har intet med sagen at gøre)

549.000 kroner.

Så meget har politiet i løbet af den seneste uge udskrevet bøder for til vognmænd for snyd med lastbilers takografer – det apparat, der registrerer køre- og hviletider. Tungtvognscenter Syd oplyser i en pressemeddelelse, at man på en uge har fanget tre lastbilers, hvor der var pillet ved takograferne, så de ikke registrede korrekt, og det har udløst kæmpe bøder til vognmændene.

Tirsdag aften var det en græsk chauffør, der blev snuppet. Han var også selv vognmand, og han betalte en bøde på 100.000 kroner på stedet. Han risikerer også at miste førerretten, når han skal møde ved Retten i Sønderborg i sagen.

De to efterfølgende dage gik der også takograf-fuskere i fælden, skriver Tungtvognscenter Syd:

– Onsdag aften var det så en rumænsk vognmand, som under en kontrol ved Vojens blev afsløret i, på et yderst raffineret måde, at havde manipuleret takografen. Først efter 3 timers undersøgelse af lastbilen, blev ”den rygende pistol” fundet. Vognmanden er blevet stillet over for en krav om betaling af 349.000 kr. Det vides endnu ikke hvorledes han stiller sig til sigtelserne. Torsdag aften gik det ud over en anden lastbil fra samme rumænske vognmand, som under en kontrol i Padborg, blev afsløret i massive overtrædelser af takografforordningen, hvilket medførte at der skulle betales yderligere 100.000 kr. til statskassen. Det vides heller ikke her hvorledes han stiller sig til sigtelserne i denne sag.

Begge de rumænske lastbiler er tilbageholdt af politiet.

Fakta

Lastbilernes takografer

  • Registrerer elektronisk oplysninger om køretøjets og førerens aktiviteter, fx køretider.
  • Lagrer oplysningerne i et elektronisk datalager, som er indbygget i takografen, og på det førerkort, som føreren skal anvende i takografen.
  • Føreren skal anvende et førerkort også kaldet et takografkort.
  • På førerkortet registreres alle førerens aktiviteter i en periode på 28 dage.
  • Når de 28 dage er gået, overskrives tidligere oplysninger på kortet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu