Chavez vender hjem efter fjerde kræftoperation

2. marts 2013 17:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Chavez vender hjem efter fjerde kræftoperation
Billede mangler

VENEZUELA: Tilhængerne af Venezuelas socialistiske præsident, den på én gang højtelskede og forhadte Hugo Chavez, er gået på gaden i hovedstaden Caracas, efter det er kommet frem, at præsident er vendt hjem efter sin fjerde kræftoperation i Cuba.

 

»Vi elsker dig, Chavez, vi elsker dig,« råber demonstranter ifølge det statslige nyhedsbureau AVN uden for det militærhospital i hovedstaden Caracas, hvor præsidenten er indlagt til kemobehandling for den uspecificerede kræftsygdom.

Ifølge vicepræsident Nicolás Maduro er der tale om en »skrappere« form for kemoterapi end ved Chavez’ tidligere behandlinger. Præsidenten har ifølge vicepræsidenten selv besluttet at rejse til hjemlandet for at komme i behandling.

»Han sagde »Jeg har taget en beslutning om at vende tilbage til Venezuela, jeg indleder en ny fare af behandlingen, skrappere og mere intenst, jeg vil være i Caracas«,« fortæller Maduro ifølge Reuters.

Hidtil har Venezuelas politiske ledelse holdt præsidentens tilstand hemmelig, og det vides endnu ikke, hvilken type kræft han helt præcis lider af. Men Nicolás Maduro erkender nu, at Chavez er alvorligt syg.

»Han kæmper for sit liv,« sagde han ifølge CNN fredag.

Hvis Chavez dør, vil vicepræsidenten blive udnævnt til præsident, men inden for 30 dage skal der afholdes et nyt præsident valg. Chavez har selv udpeget Maduro som sin efterfølger, og det ventes, at vicepræsidenten vil videreføre den stærkt USA-kritiske linje.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu