ANNONCE

Chefen betaler dine helligdage i år

2. januar 2012 16:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Chefen betaler dine helligdage i år
Billede mangler

Månedslønnede danskere havde en ekstra grund til at fylde champagneglasset, da 2012 blev skudt ind.
Efter to år med flere helligdage er faldet i weekender, hvor de fleste alligevel har fri, er der i år udsigt til to ekstra fridage.
I år falder juleaften, 1. og 2. juledag på hverdage fra mandag til onsdag.
Og da grundlovsdag falder på en tirsdag er der i forhold til det forgangne år udsigt til to ekstra fridage – når en ekstra arbejdsdag i februar på grund af skudåret er trukket fra.
Hos arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv viser beregninger, at to dages manglende produktion koster virksomhederne omkring 3,8 milliarder kroner.
“Det er forskellen på, hvad der bliver produceret på en normal hverdag i forhold til en normal helligdag. Og der må vi konstatere, at 2012 er et rigtigt arbejdstagerår, hvor der er to ekstra fridage i forhold til både 2010 og 2011. Så i bund og grund er det en omkostning for arbejdsgiverne,” siger chefkonsulent i arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv Mira Lie Nielsen til Newspaq.
2013 bliver – set med de månedslønnedes briller – endnu bedre end i år. Her falder også nytårsdag på en hverdag. I år faldt nytårsdag som bekendt på en lørdag, mens den i 2010 faldt på en fredag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu