Chefen må snage i alt på arbejdsmobilen

19. april 2012 11:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Chefen må snage i alt på arbejdsmobilen
Billede mangler

Har du arbejdsgiverbetalt mobil eller computer? Så har din chef frit slag til at tjekke feriebillederne, sms’erne til kæresten og dine emails til vennerne.
Det skriver Ingeniørens it-website Version 2.
Chefen har ret til al kommunikation og gemte data på de enheder, som virksomheden ejer. Og er der mistanke om snyd eller misbrug, så må chefen snage i alt.
Kun filmapper og emails, der er mærket tydeligt med ordet ‘privat’, er undtaget, fortæller Henrik Andersen, landechef for den danske del af firmaet Ibas, som har speciale i at genskabe data.
– Men hvis der er vedhæftede filer til private e-mails, ligger de normalt i en mappe, der ikke er markeret som privat, og så må arbejdsgiveren gerne kigge på dem, siger han til Version2.
De data, som er blevet trukket ud af telefonen eller computeren, må gemmes i årevis – og kan blive brugt i senere efterforskning.
Hos Ibas i Norge siger Thomas Dahl, leder af computer forensic-afdelingen, at i de fleste sager foregår en undersøgelse dog i samarbejde med medarbejderen.
– Så kan man for eksempel aftale, at alle e-mails, man har sendt til konen fra sin arbejds-e-mail, bliver taget ud af undersøgelsen, siger han.
Og kan man mærke, at sædet bliver varmt, så er det stort set umuligt at slette de digitale spor helt, så genskabelseseksperterne ikke kan finde dem.
– Hvis du sms’er med konen fra din arbejdstelefon, så vil jeg foreslå, at det kun handler om, hvad der skal købes ind og den slags, siger Henrik Andersen fra Ibas til Version 2.
Kilde: Version2.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu