Chefer flygter fra jobcentre

21. februar 2013 22:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Chefer flygter fra jobcentre
Billede mangler

En uriaspost, hvor man skal agere i et sammensurium af interesser og komplicerede love under højlydt kritik og konstant blitzlys fra medierne. Sådan beskriver nuværende og tidligere jobcenterchefer jobbet, som lederne af landets 91 jobcentre skal bestride, skriver Ugebrevet A4.

 

Jobcentrene er blevet syndebuk for et beskæftigelsessystem, der ikke fungerer, og ifølge både kommunerne og jobcenterchefernes forbund, DJØF, er der smæk på svingdørene i jobcentrene.

Det undrer ikke arbejdsmarkedsforsker professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

»Den store udskiftning blandt jobcentercheferne i kommunerne – og det faktum, at man er nødt til at genopslå ledige stillinger for at få kvalificerede ansøgere – er tegn på, at det ikke er prestigefyldt at komme ind i det her system. Det er simpelt hen rygtedes, at det er besværligt og helt umulige arbejdsbetingelser,« siger Henning Jørgensen til Ugebrevet A4.

Han frygter, at den hyppige udskiftning af cheferne vil gå ud over borgerne.

»Der er ikke nogen sikkerhed for, at jobcentrene fører en fast strategi og politik. Ens rettigheder kan hurtigt komme i klemme, hvis der kommer nye signaler fra nye chefer, når man i forvejen har skabt et system uden noget kompas,« siger Henning Jørgensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu