ANNONCE

Chefer spreder stor mystik om skattesag

2. december 2011 13:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Chefer spreder stor mystik om skattesag
Billede mangler

Der hersker fortsat stor uklarhed om, hvem der i grunden har trukket i hvilke tråde i Helle Thorning-Schmidts skattesag.
Det viser den redegørelse, som skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) netop har offentliggjort på et pressemøde.
Departementschef Peter Loft kan i første omgang ikke huske centrale detaljer i sagen, som sagens anden embedsmandshovedperson, direktør i Skat København Erling Andersen kunne. Men da Möger beder Loft huske efter en ekstra gang og levere en tillægsredegørelse, kommer hukommelsen pludselig delvist på gled.
“I sin redegørelse af 25. november 2011 nævner Erling Andersen, at jeg på mødet mellem blandt andre ham og mig den 1. september 2010 udleverer et notat, som jeg ikke ved, hvor stammer fra. Jeg mener, at jeg fik notatet leveret af skatteministeren (Troels Lund Poulsen, red.) eller af hans særlige rådgiver, Peter Arnfeldt. Jeg er ikke bekendt med, hvorfra notatet stamme – muligvis fra Venstres pressetjeneste,” skriver Peter Loft i den uddybende redegørelse.
Peter Loft skriver samtidig, at han ikke tillægger notatet nogen videre betydning, end “at det indeholdt en række af de påstande og synspunkter, som på ny ville blive fremført, når afgørelsen blev afsagt og forventeligt offentliggjort.”
Herefter giver Loft notatet til Erling Andersen, og sidstnævntes hukommelse er på det punkt noget anderledes grundigt indrettet.
Da Andersen læser notatet, kan han se, at det inderholder vurderinger af forskellige aspekter i forhold til skattepligt. Og at notatet ender med en samlet konklusion om, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinncok, må være skattepligtig i Danmark.
Det er Erling Andersen og hans stab i Skat København, der skal afgøre selve sagen. Det har Peter Loft absolut intet med at gøre, men han giver alligevel Andersen et notat med en holdning til sagen. Og da Erling Andersen spørger Loft, hvor han i grunden har notatet fra, får han svaret, at det ved Loft ikke, at citat: ” det bare er dukket op”.
Oplysningerne på notatet er dog lodret forkerte i forhold til de faktiske omstændigheder i sagen, lyder det fra skattedirektør Lisbeth Rasmussen ifølge redegørelsen, da hun får overbragt notatet.
Og det er så det notat, som Peter Loft pludselig er kommet i tanke om muligvis stammer fra Venstre.
Men Peter Loft er ikke færdig her. Han udtrykker ifølge Erling Andersen en bekymring for, om Andersen og hans folk har været dybt nok nede i sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu